Samtal om livet – Här får du hjälp med teman och upplägg för att komma igång.


Välkommen till den här sidan där du kan ta del av metoder för att komma igång med samtal i grupper på din enhet!

Här har vi valt ut olika teman som vi tror att de flesta av oss berörs av på olika sätt . Det är teman om vad det kan innebära att vara människa och att hantera och leva sitt liv.  Om du vill vara ledare för samtalsgrupper med dessa teman så rekommenderar vi dig att gå någon av våra ledarutbildningar exempelvis basutbildning för stödgruppsledare eller vuxenstödutbildning.  Här fördjupar vi oss i förhållningssätt i mötet, grupprocess, samtalets konst, utsatthet mm. Men om du vill pröva på att samla en grupp som tillsammans kan komma igång och prata så är detta en sida som vi hoppas kan ge inspiration till dig.

Hur du använder sidan:

Starta med att läsa del 1 om vad som är viktigt att ha med sig inför samtalen. Här får du en introduktion omkring en del förhållningssätt i starten. Därefter har vi en ruta med förslag på olika lära känna-övningar. Det kan vara bra att ha en samtalsgång då man närma sig varandra med några av dessa övningar. Därefter kommer olika teman som ni själva kan välja på i era samtal. I varje tema har ni minst 2 övningar som ni gör tillsammans som utgångspunkt för samtalet. Därefter kommer några reflektionsfrågor.

Lycka till!

Den 27 april kl. 9 – 12 och den 3 maj kl. 13 – 16 har vi två kursdagar där du får prova på olika metoder och förhållningssätt för samtal i grupper. Du väljer vilket av datumen som passar bäst för dig.

Anmälan gör du till: marie.zingmark.huld@helamanniskan.se 

Kursledare: Lisbet Flank och Marie Zingmark Huld.