Utanför dagcentret Ria på Sandgatan 26.
Lunch serveras varje dag mellan 11:30-13:00 till ett kraftigt reducerat pris.
Dator och skrivare som gästerna på Ria får använda till att göra sina ärenden, spela, läsa tidningen, m.m.
En gång i veckan har man möjlighet att träffa en läkare som kan erbjuda vård vid sjukdom och skada, läkarundersökning, provtagning, m.m.
Varje dag bjuder vi på kaffe, te och olika former av fika.
En mängd olika hygienartiklar finns att tillgå.

Ria – Öppen verksamhet


Ria är en öppen verksamhet som vänder sig till människor som på grund av missbruk, hemlöshet, kriminalitet eller brist på fungerande nätverk befinner sig i socialt utsatt livssituation.

Vi möter och stödjer den som kommer till oss utifrån dennes specifika behov nu. Att kunna klara den här dagen, att ta sig framåt ett steg i taget eller att motverka en nedgående spiral. Alla har rätt till en andra chans. De människor som kommer till Ria är våra gäster.

Vi arbetar strukturerat med socialt arbete. Mat, kläder och tak över huvudet är grunden för att kunna ta nästa förändringssteg. Utifrån ett hälsofrämjande perspektiv fokuserar och bygger vi vidare på det friska och det som fungerar hos varje gäst. På Ria strävar vi efter att varje åtgärd ska va en pusselbit mot ett bättre liv.

Individstöd
Vi ger individuellt stöd för att få rätt hjälp i samhället. Vårt arbete kan t.ex. handla om att kontakta socialtjänst och sjukvård för personer som ”hamnat mellan stolarna”.

Medmänniska
Att bara få vara en människa och blir sedd och lyssnad på kan betyda mycket. Då finns vi där. Ibland händer det också att en gäst vill att vi följer med vid ett myndighets- eller sjukhusbesök. Alla behöver någon som finns där och håller en i handen vid svåra situationer.

Praktisk vardag
Mycket på Ria handlar om att ge våra gäster hjälp med praktiska vardagliga saker. Allt från att kunna tvätta sina kläder, duscha och vila till att få en tröja, mat för dagen eller att få hjälp med posthantering.

Gemenskap, firanden och aktiviteter
Vi ger våra gäster tillfällen till gemenskap och utbyte med andra. Det kan vara allt från att fika eller äta tillsammans till biljardspel. Vi har öppet och firar alla aftnar: Påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Då och då ordnar vi eller vår samarbetspartner föreningen Omsorgsjul utflykter.

Mat och dryck
Varje dag bjuder vi på kaffe och lagar mat som våra gäster får köpa till reducerat pris.

Samhällsbevakning
Oavsett hur man lever är det viktigt att man är en del av samhället och hänger med i samhällsutvecklingen. Vi har därför tillgång till TV och dagstidningar.

Läkarmottagning
På måndagar har man möjlighet att träffa vår läkare som kan erbjuda vård vid sjukdom och skada, läkarundersökning, provtagning och om man är i behov av annan sjukvård eller specialistvård så kan vår läkare remittera dig vidare.