Mer om Växjö Diakonicentrum – Svenska kyrkan


Verksamheten bedrivs från lokalen på Allévägen 2, i Växjö.

Verksamheten har tio anställda och under ett år nästan 100 volontärer som ser till att allt fungerar.

Verksamhetens tre ledord är öppenhet, delaktighet och förändring.

Öppenhet handlar om att Diakonicentrum vill vara ett öppet rum för alla som vill dela gemenskapen. Diakonicentrum vill också vara öppna för Gud och den andliga dimensionen av att vara människa. Delaktighet står för en ambition att gästerna ska vara delaktiga i det som händer på Diakonicentrum, t ex genom husmöten. Det handlar också om att stötta människor att bli delaktiga i sina liv, så att det inte blir andra som fattar beslut över huvudet på dem. Förändring handlar om att Diakonicentrum vill vara ett stöd till människor som vill göra en förändring i sina liv. Man vill också bidra till en positiv förändring både i samhället och i kyrkorna.

På Diakonicentrum kan du sitta ner, samtala över en kopp kaffe, spela biljard eller ringa ett telefonsamtal. I lokalen finns tillgång till dagstidning, dator, wifi, spel, rena kläder, dusch- och tvättmöjligheter samt vilorum för dig som behöver vila eller sova.

Frukost och lunch

Varje öppen vardag serveras frukost och lunch. Maten är god och näringsrik och tillagas på plats i köket på Diakonicentrum.

Frukost (gratis) serveras 8.00-10.00 (onsdagar 9.00-10.00)
Lunch (30kr/60kr) serveras 12.00-13.00

NÅGON ATT PRATA MED

Diakonicentrum finns för att du ska få förutsättningar att skapa förändring i ditt liv och för att du ska få en bättre vardag. Här kan du få rådgivning i sådant som berör just dig. Du kan få stöd i förändringsprocessen och i kontakten med myndigheter, företag och organisationer.

På Diakonicentrum finns personal med särskild kompetens för att hjälpa och stötta. Här får du möjlighet att träffa och samtala med en diakon eller socionom, inget är för litet eller för stort att samtala om. Ett sådant samtal kan till exempel leda till att du får hjälp med en matkasse för att förhindra att du eller dina barn går hungriga i en akut situation.

Läs mer om övrig verksamhet på: www.diakonicentrum.se