Hela Människan Ria Borlänges hus ligger idylliskt på Tingsgatan 4.
Fr. v: Annika Väfors, Solbritt Mellembråten & Jonas Nilsson
Hela Människan Ria Borlänges hus ligger idylliskt på Tingsgatan 4.
Klädförråd
Spisar i köket
Köket
Bord i Ria-lokalen
Matserveringsluckan

Mer om Hela Människan Ria Borlänge


Hela Människan Ria Borlänge är en öppen verksamhet som vänder sig till människor som av olika anledningar lever i en utsatt livssituation. Ensamhet, alkohol, droger, psykiska problem, hemlöshet... ja, listan kan göras lång! De är våra medmänniskor och lika mycket värda som du och jag.

Verksamhet finansieras främst av bidrag från:
Borlänge kommun, Svenska kyrkan, frikyrkor och privatpersoner. Ett stort antal företag bidrar med allt mellan himmel och jord. Bland annat får Ria både potatis och morötter från bönder, livsmedel från olika matvaruaffärer (Coop Forum & ICA Maxi) och kaffebröd från caféer.

– Vi har så många sponsorer att vi inte behöver köpa in någon mat alls. Genom vår Facebookgrupp får vi även in mycket kläder och andra saker som vänliga Borlängebor vill skänka till oss. Det tycker vi är helt makalöst, säger behandlingsassistent Jonas Nilsson.

Öppettider:
Måndag-Fredag     08.00–13.00
Frukost                    08.00–09.30
Fika                          09.30–10.30
Lunch                        11.30–12.30
Lördag                     08.00–12.00
Frukost                   08.00–09.30
Fika                         09.30–11.00
Lunch                      11.00–12.00
(under semesterperioden öppet måndag-fredag)
Varje gäst erbjuds frukost. Fil, yoghurt, flingor, smörgås, ägg, kaffe och te efter vad huset förmår. Från klockan 09.30 finns det fika från något av våra sponsorkaféer. Klockan 11.30–12.30 serveras lunch som består av hemlagad mat. Lördagar är det soppa till lunch.

På Ria kan besökare få hjälp att kontakta myndigheter. Varannan vecka får vi besök av en sjuksköterska som hjälper till att lägga om sår, kolla blodsocker, tar blodtryck eller lotsa vidare till rätt instans inom sjukvården. Det kommer en frisör vid behov om någon vill bli klippt. Besökarna har möjlighet att duscha och få nya kläder. På övervåningen har besökarna tillgång till datorer och tv. Det finns även ett rum avsett för vila.

Ria åker ofta på utflykter som till exempel någon sevärdhet, fisketurer eller hockey. Varje torsdag har Ria en liten morgonandakt med besök från någon av huvudmannakyrkorna som står bakom Hela Människan Ria Borlänge. Här kan man träffas, umgås, spela spel och ha trevligt. Vi delar en samvaro som är svår att beskriva med ord.

Facebookgrupp:
https://www.facebook.com/groups/114988338536913/ eller sök på Ria Borlänge och be om att få gå med i gruppen.