Sawa Tillsammans


Sawa Tillsammans vill föra samman människor som är nya i Sverige och människor som har bott här länge. Vi skapar möten mellan människor från olika kulturer och bakgrunder så att vi kan lära av varandra och bygga relationer med varandra. Sawa Tillsammans vill inspirera och rusta människor för att vara del i att bygga ett mer sammanhållet samhälle där vi är bättre grannar, där nykomlingar känner sig mer välkomna och städer är mer inkluderande.

Aktiviteter för möten
På grund av covid-19 är flera av aktiviteterna pausade men vi håller gärna kontakt via telefon, sociala medier eller mail.

Peace Feast
Ett enkelt och roligt sätt för personer som har bott i Sverige länge och personer som är nya i Sverige att mötas genom mat, musik och samtal.

Kvinnogrupper
Vi samlar kvinnor som är nya i Sverige och kvinnor som levt här länge för att lära av varandra och öva det svenska språket. Vi möts varje tisdagsmorgon kl 9.30 på Stadiongatan 25A. Välkommen att kontakta oss om du vill vara med.

BeFriend
Vill du välkomna någon som är ny i Sverige? Våra kontaktpersoner finns tillgängliga för att fika eller ta en promenad med någon som är ny i landet.

Aktiviteter för stöd

Samhällsinformation
Är du ny i Sverige och har frågor om det svenska samhället? Har du frågor som gäller asylprocessen, ekonomi, språkinlärning? Kontakta oss via mail nedan eller facebooksida så försöker vi hjälpa dig att hitta svaret på din fråga.

Uppsök
Vår brobyggare söker upp asylsökande i eget boende i Malmö och erbjuder samhällsvägledning och samtal. Vi finns också på Migrationsverkets boende en gång i veckan samt på Klädhjälpen i Europaportens lokaler varje tisdag.

Samtal
Mår du dåligt och behöver prata med någon? Vår socionom erbjuder stödsamtal för dig som behöver och hänvisar vidare vid behov.

 

Kontakt, Sofia Morgan

Telefon: 0793-393615

Email: sofia.morgan@helamanniskan.se