Ria


Hela Människan/Ria i Karlstad är en ideell organisation som bedriver socialt arbete på en kristen grund. Huvudmännen till verksamheten är kristna kyrkor och församlingar i Karlstad med omnejd.

Ria i Karlstad är en öppen daglig verksamhet som erbjuder ett var dags rum där det finns möjlighet till att läsa tidningen, samtala, vara kreativ, titta på tv eller bara vara. Det erbjuds även mat på måndagar, torsdagar och fredagar till ett självkostnadspris om 25 kr/portion. Alla vardagar finns det möjlighet att köpa kaffe/te och smörgås.

Alla är välkomna till Ria i Karlstad, men verksamheten vänder sig i första hand till människor som lever i en utsatt livssituation. Detta kan vara missbruk, hemlöshet, kriminalitet eller ofrivillig ensamhet. Du får komma till Ria även om du är onykter och/eller påverkad av droger – men du måste respektera de regler som finns på Ria. Med andra ord så ska Ria vara en trygg plats för alla så du får inte vara otrevlig eller hotfull.

På Ria har vi lite olika aktiviteter, vissa återkommer varje vecka och andra inträffar en eller några gånger per år. Vi brukar bland annat ha promenader, andakt, kreativ tid, resor och julbord.

Öppettider:

Måndag – fredag: 12-16.00

Söndagar 13-15

Avvikelser i öppettiderna kan förekomma. Aktuella tider för veckan finns på Ria (Pihlgrensgatan 1).

Aktiviteter:

Matservering Måndagar, Torsdagar och Fredagar kl. 12.30 – 15.00 (eller så länge maten räcker). Maten kostar 25 kr.

Kreativ tid och samtal på onsdagar klockan 13.00 – 15.00. Möjlighet att måla, pussla eller pyssla med andra saker.

”Öppet hus” på torsdagar klockan 14.00 – 15.30. Olika församlingar och kyrkor i och runt Karlstad turas om att komma till Ria och hålla i en andakt och bjuda på fika. Ibland förekommer det sång och musik.

”Söndagsöppet” på söndagar klockan 13.00 – 15.00. Olika kyrkor och församlingar i och runt Karlstad turas om att hålla öppet på Ria och bjuda på fika. Ibland förekommer det musik.

 

Välkommen!