Stödgrupp för kvinnor har startat!

Äntligen har stödgruppen för kvinnor startat upp! Vi är totalt 6 kvinnor och tre ledare i gruppen och vi träffas två gånger i veckan. Samtliga kvinnor som är med i stödgruppen har fått träningskort för att genom träning, gemenskap och samtal kunna göra en förändring i livet.

Det finns idag forskning som visar att fysisk aktivitet bidrar till ett bättre psykiskt mående. Vi tycker därför att det är viktigt att de kvinnor som är med i stödgruppen får göra en förändring i livet både genom samtal och genom träning. Vår förhoppning är att kvinnorna kan göra förändringar som är bestående i livet. Och att samtalen i stödgruppen kan bidra till en förändring tillsammans med den fysiska aktiviteten.

För att det ska ha varit möjligt att starta upp stödgruppen är det flera olika parter som är med och bidrar. Vi har en ledare som är med som volontär, Karlstad Kommun bidrar då en av ledarna arbetar som behandlingskonsulent inom kommunen och ger av sin kunskap och tid, Bilda är med som stöttande studieförbund, Tingvallakyrkan lånar ut lokaler och Actic har gett oss ett bra pris på träningskorten. Utöver de olika parterna har vi fått många ekonomiska gåvor av privatpersoner och företag för att täcka kostnaderna för träningskorten.

Tack till alla er som på olika sätt har bidragit till att vi kunnat starta stödgruppen!

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring stödgruppen. Vår planering är att stödgruppen pågår under våren och förhoppningsvis kan vi starta upp ytterligare en stödgrupp i höst.