Riagården i Karlskoga.
Härbärget i Karlskoga.
Härbärget i Karlskoga.
Härbärget i Karlskoga.
Härbärget i Karlskoga.
Jannelundsgården.
Köket i Karlskoga.
Vardagsrummet på Riagården i Karlskoga
Från vänster: Medarbetarna Sofia, Mia, Bob, Kicki och Britt.
Riagården i Degerfors.
Riagården i Degerfors.
Riagården i Degerfors.

Mer om Hela Människan Karlskoga Degerfors


Den öppna verksamheten (Riagårdarna) med samvaro, servering och kurativa insatser hålls öppen alla helgfria vardagar mellan klockan 08.00 och 18.30 i Karlskoga. Samt alla helgfria vardagar mellan klockan 09.00-14.00 i Degerfors. Vid storhelger (jul, påsk, midsommar) firar man extra med traditionell mat.

Adresser:
Riagården Karlskoga, Värmlandsvägen 27A
Riagården Degerfors, Storgatan 8

Härbärget
Härbärget drivs på uppdrag av Karlskoga kommun. Där finns fyra bäddar i rum för män och två bäddar i rum för kvinnor. (Under kalla vinterdagar är det i princip överbeläggning varje natt, upp till 14 personer har sovit i härbärget.

– Nu i vinter har vi haft överbelagt varenda dag. Vi håller på att undersöka om vi kan få till ett byggnadslov för att bygga ut och få till fler platser, säger Britt Johansson, som är tillförordnad verksamhetschef.

Från vänster: Tilförordnad verksamhetschef Britt Johansson och ordförande Inge Andersson.

Härbärget är öppet permanent från 1 september till 15 maj. Under sommartid är ofta efterfrågan begränsad och hålls då jouröppet vid behov. Vid mån av plats får även hemlösa från Degerfors övernatta på härbärget. Härbärget är bemannat med en personal och en volontär. Dubbelbemanningen är ett krav som finns för att hålla öppet.

Väven – Stödboende i Karlskoga
Stödboendet Väven består av två enrumslägenheter och två tvårumslägenheter. Genom en plats på boendet finns det daglig tillsyn, möjlighet till samtal och hjälp med sjukvårds- och myndighetskontakter.

Jannelundsgården – Stödboende i Degerfors
Jannelundsgården består av en villa med plats för fyra boende i egna rum, med tillgång till gemensamt kök. Även här finns daglig tillsyn (vardagar), möjlighet till samtal och hjälp med sjukvårds- och myndighetskontakter.

Statistik
I Karlskoga serverades det cirka 2000 frukostar och 3064 luncher under året (år 2017).
I Degerfors serverades det 1236 luncher under året och man sedan 1 september serverat cirka 800 frukostar (år 2017).

Läs mer om verksamheten på:
www.helamanniskan.se/karlskoga