Vill du arbeta med personer som har utsatt ställning på arbetsmarknaden?


Vi söker nu tre personer till tre spännande tjänster som tillsammans skall stärka oss med följande kompetenser och arbetsområden

Vi söker dig som vill arbeta med personer som har utsatt ställning på arbetsmarknaden. De flesta finns i olika insatser hos Arbetsförmedlingen. Deras bakgrund varierar och det kan handla om bristande utbildning och/eller svagheter i svenska språket men även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan psykisk- och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Du bör ha intresse och kompetens för att arbeta med några av följande arbetsområden. Inget av områdena är en hel tjänst utan tillsammans kommer de kombineras till tre tjänster utifrån din och övriga sökandes kompetens och ditt intresse.

 • A. Samordningsansvar för folkhögskolekursen ”Svenska i butik” som vi genomför i samverkan med Botkyrka Folkhögskola
 • B. Biträda verksamhetsansvarig i drift, organisation och utveckling av våra sociala företag med tyngdpunkt på våra secondhandbutiker
 • C. Projektansvar för vårt bidrag från socialstyrelsen med syftet att tillhandahålla meningsfull sysselsättning till personer med psykisk funktionsnedsättning
 • D. Ansvara för att skapa ökad tillgänglighet och att driva utvecklingen för bättre kommunikativt och kognitivt stöd i våra verksamheter
 • E. Ansvara för att samordna och utveckla vårt språkstöd och språkträning

En förutsättning i alla tjänster är:

 • Arbeta praktiskt med våra deltagare och elever
 • Rekrytera och introducera deltagarna i vår verksamhet
 • Främja samarbete med våra olika partner och huvudmän
 • God förmåga att lära ut, instruera och motivera
 • Själv bli motiverad av att guida människor i svenska språket och svenska arbetsmarknaden
 • Tycka om att samarbeta, samverka och jobba i team med dina kollegor
 • Dessutom behöver du tålamod, humor, stresstålighet och en vilja till ständig förändring
 • Har du erfarenhet från församling/kyrka är det meriterande
 • Vi förutsätter att din utbildning eller arbetslivserfarenhet matchar jobbet

Du har en vilja att arbeta i en lokal idéburen organisation. Hos oss får du arbeta konkret och direkt med målgruppen tillsammans med flera kollegor med olika professioner

Om Hela Människan
Hela Människan är en resurs för kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi bedriver arbetsinriktad rehabilitering och sociala företag. Vi erbjuder en mötesplats för personer i hemlöshet och/eller aktivt missbruk och familjestöd samt arbete med integration och inkludering i vårt samhälle.

I hela organisationen arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt. Liksom vår värdegrund är Känslan av sammanhang (KASAM) något vi vill ska prägla vårt arbete.

Vår strategi är enkel. Vi ser till HELA människan i vårt arbete. Vi behöver bara veta vad den vi möter VILL och KAN för att TILLSAMMANS med den hitta rätt strategier.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Vi har kollektivavtal.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med stor möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar dig kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Ansökan
Ansökan med levnadsbeskrivning, CV och referenser skickas via e-post till ansokan@se-manniskan.se . Ange där vilka delar, A-E, i tjänsterna du främst är intresserad av att arbeta med. Din ansökan ska vara hos oss senast 31 augusti via e-post.

På grund av semestertider kommer vi inte kunna svara på frågor kring dessa tjänster före 12 augusti. Då kan du kontakta, Lauretta Gfrörer (personalansvarig), 08 534 709 42 eller Mats Wåhleman (verksamhetschef), 08 534 709 41.