Matvinn nu bara för medlemmar

Under våren har antal medlemmar i Hela Människans sociala livsmedelsbutik Matvinn ökat stort.
För att kunna möta tillströmning från de som lever i en tuff ekonomisk situation gör vi om Matvinn till en butik bara för medlemmar, berättar Josefin Vannérus, verksamhetsansvarig social omsorg, Hela Människan.

Sedan flera år tillbaka hämtar Hela Människan matsvinn hos olika livsmedelsbutiker. Alla butiker har ett svinn och här får de möjligheten att göra något bra av maten som annars skulle ha slängts. Matsvinnet går till Hela Människans målgrupper genom bland annat olika kyrkor, den öppna mötesplatsen Riagården samt till den sociala livsmedelsbutiken Matvinn. Sortimentet varierar från dag till dag utifrån det matsvinn som kommer från de olika samarbetspartnerna.

– Grundtanken med själva Matvinn är en matbutik med låga priser. De som har en tuff ekonomisk situation och kanske lever på försörjningsstöd, eller har en låg pension kan bli medlemmar i butiken och få handla för rabatterat pris på redan billiga varor under speciella tider. Fram tills nu har butiken varit öppen även för andra som vill handla till ett lågt pris, eller tänker på matsvinnet, säger Josefin Vannérus.

Från och med tisdag 21 juni kommer Matvinn enbart vara öppen för de som är medlemmar.
– Det har varit en stor tillströmning av medlemmar under våren. För att kunna möta behoven hos just de som har det tuffast kommer vi att utöka tiderna då medlemmar kan handla. Det innebär att vi tyvärr inte längre har möjlighet att hålla butiken öppen för andra. Vi har även höjt maxbeloppet så att medlemmar nu kan handla till ett extra rabatterat pris upp till 300 kr/vecka, säger Josefin Vannérus.

Om medlemskap
Medlemskap kan medges till den som har en inkomst efter skatt 11 200 kr/månad. Medlemskapet är personligt och medger endast handling för personligt behov. Blankett för ansökan hämtas i kassan, matbutiken, på Riagården eller här. På blanketten står mer om vad som krävs för medlemskap.

Ansökan lämnas i kassan eller i brevlådan vid entrén Hela Människan, Gröndalsvägen 20 B i Tumba.

Från och med tisdag 21 juni är Matvinn öppet tisdag-fredag kl 10.00-14.00 (endast medlemmar)