Ledig tjänst: Konsulent till öppen verksamhet

VI SÖKER DIG SOM:
Vill se människor växa och utvecklas
Gillar att jobba med människor från olika kulturer och samhällsnivåer
Gillar utmaningar både på individ och gruppnivå
Kan motivera andra
Har erfarenhet av människor med beroendeproblematik/psykisk ohälsa.
Har förmåga att hantera eventuella konflikter som kan uppstå

Du vill arbeta både individuellt och i grupp med våra deltagare.  Du vill anpassa verksamheten för ökad tillgänglighet, bistå med individuellt stöd, hålla individuella samtal, leda och utveckla gruppaktiviteter, samarbeta med andra aktörer.

ARBETSLIVSERFARENHET
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Du kan vara Socialpedagog, behandlingsassistent, behandlingspedagog, diakon, pastor/präst, terapeut mm, och/eller så har du många års erfarenhet och vardagskunskap inom vårt arbetsområde.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med kollegor. Vi förutsätter att du är en strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ. Att du trivs med att arbeta i team är en förutsättning för tjänsten liksom att du delar våra värderingar.

Det är meriterande om du har körkort, det är även meriterande om du behärskar andra språk utöver svenska och engelska och om du har en förankring i någon kyrka/församling.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för det löpande öppethållandet i vår öppna verksamhet, samt i samarbete med verksamhetsansvarig arbeta med utvecklingen av verksamheten. Du kommer att arbeta med människor som befinner sig i utsatta livssituationer i samhället och/eller bor i närområdet. Du kommer arbeta med att bistå enskilda individer med stöd i myndighetskontakter samt stöd för dem som behöver hjälp att hantera vardagliga krav och utmaningar. Du kommer att möta människor vars bakgrund varierar och det kan handla om fattigdom, bristande utbildning och/eller svagheter i svenska språket, beroendeproblematik, kriminalitet, hemlöshet men även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan psykisk- och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Du kommer ha kontakter med familj, socialtjänst, polis, skola, arbetsförmedlingen, idéburna organisationer, försäkringskassan och olika samarbetspartners.

LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER
Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.

ANSÖKAN
Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till hbs-ansokan@helamanniskan.se.
Märk ansökan med KONSULENT ÖPPEN VERKSAMHET.

För information om tjänsten kan du kontakta, Staffan Lundin (verksamhetsansvarig), 08 534 709 47, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

Ansökningar börjar hanteras vecka 32.

OM HELA MÄNNISKAN HUDDINGE BOTKYRKA SALEM
Hela Människan är en resurs för kyrkornas gemensamma sociala/diakonala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har tio lokala kyrkor som våra huvudmän.

Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov. Vårt uppdrag är att göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer.

Det gör vi idag genom bl.a. vår arbetsträning som är kopplad till våra olika sociala företag som secondhandbutiker, transport, matsvinnsbutik/café och andra sociala företagsgrenar. Vi bedriver mötesplatser för personer i hemlöshet och/eller aktivt missbruk. Vi söker medel för ökat arbete kring utmaningarna i utsattheten för barn, ungdom, familj kopplat till droger och kriminella miljöer. Vi medverkar genom olika insatser till ökad integration. Vi arbetar nära många olika partners då vi inte tror att vi själva har lösningarna utan att de finns bäst i samverkan.

Vi på Hela människan utgår från en kristen människosyn och tron på alla människors lika värde där vi sätter individen i centrum. Ett salutogent förhållningssätt är viktigt i vårt arbete där vi ser till det friska och fungerande. Känslan av sammanhang (KASAM) är något som präglar vårt arbete.  Vi ser att varje människa mår bra av att vara i ett sammanhang som en upplever begripligt, hanterbart och meningsfullt. Vi har lång erfarenhet av att stödja individer i sin personliga utveckling

Vår strategi är enkel. Vi ser till HELA människan i vårt arbete. Vi behöver bara veta vad den vi möter VILL och KAN för att TILLSAMMANS med den hitta rätt strategier.