Vi söker handledare för feriepraktikanter

I sommar kommer Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem ta emot feriepraktikanter (sommarjobbare) via Botkyrka kommun. Praktiken löper i tre perioder, tre veckor per period. De tre perioderna är under tiden 20210614-20210813. Vid varje period kommer vi att ta emot 8 praktikanter. För att göra denna praktik till en positiv upplevelse för både individerna och vår verksamhet söker vi nu handledare.

Dina arbetsuppgifter
Som handledare ansvarar du för en grupp på cirka fyra praktikanter under tre veckor i det vi kallar ”Sommar i parken”. Praktikanterna kommer att sysselsättas med att skapa aktiviteter i Storvretsparken för barn och ungdomar. Eventuellt kommer några att medverka på lägerverksamhet. Ditt ansvar blir att planera, introducera, motivera, instruera och handleda Din grupp med praktikanter så dessa ungdomar får en positiv introduktion till arbetslivet. Ni handledare kommer att bli en viktig del i organisationen under sommarperioden.

Vi söker dig som:
* Gillar att jobba med åldersgruppen 16-19 år
* Vill jobba med ungdomar med särskilda behov
* Vågar ta i eventuella konflikter som kan uppstå
* Själv gärna lär mer om ledarskap
* Kan ansvara för att din grupp är en god representant för vår organisation i alla kontakter med kollegor
* Har energi, tålamod och ett gott humör!

Vi ser gärna att du är minst 20 år. Har du dokumenterad erfarenhet av ungdomsarbete är det en merit. Vi söker dig som kan arbeta under hela perioden. Det är även meriterande men inte ett krav om du har B-körkort, har en förankring i någon kyrka/församling och/eller om du har jobbat med ungdomar med särskilda behov.

Om tjänsten
Tjänsten är på 36 timmar/vecka (timlön 140 kr/timme) och utgår från våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba och Mekanikervägen 5, Tullinge. Tjänsten startar 14 juni och avslutas 13 augusti. Två dagars introduktion sker under våren.

Ansökan
Ansökan skickas via e-post till anethe.carlsson@helamanniskan.se med ett personligt brev, där du berättar varför just du är den bästa att sköta detta uppdrag och ditt CV med arbets- och ev. ideella ledaruppgifter noterade samt dina referenser. Skriv ”ansökan feriehandledare” i ämnesraden.

För information om tjänsten kan du kontakta Anethe Carlsson, anethe.carlsson@helamanniskan.se. Ansökan skall vara oss tillhanda senast 15 april, men ansökningarna kan komma att behandlas kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan

Om Hela Människan
Hela Människan är en resurs för kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på vår omvärlds behov. Vårt uppdrag är att göra skillnad för och med människor i utsatta livssituationer. Vår arbetsinriktade rehabilitering är kopplad till våra olika sociala företag; secondhandbutiker, matvinn-livsmedelsbutik och andra sociala företagsgrenar. Vi bedriver mötesplatser för personer i hemlöshet och/eller aktivt missbruk och stödgrupper för anhöriga i familjer där risk- eller missbruk förekommer.

I hela organisationen arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi utgår från det friska och fungerande. Känslan av sammanhang (KASAM) är något som vi vill ska prägla vårt arbete.