Assistent till öppen verksamhet

VI SÖKER DIG SOM

Vill se människor växa och utvecklas
Gillar att jobba med människor från olika kulturer och samhällsnivåer
Gillar utmaningar både på individ och gruppnivå
Kan motivera andra
Har erfarenhet av människor med beroendeproblematik/psykisk ohälsa.
Har förmåga att hantera eventuella konflikter som kan uppstå

ARBETSLIVSERFARENHET
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer, människor med beroendeproblematik/psykisk ohälsa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med kollegor. Vi förutsätter att du är en strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ. Att du trivs med att arbeta i team är en förutsättning för tjänsten liksom att du delar våra värderingar.

Det är meriterande om du har körkort, utbildning och/eller erfarenhet av att ha arbetat med socialt eller behandlande arbete. Det är även meriterande om du behärskar andra språk utöver svenska och engelska och om du har en förankring i någon kyrka/församling.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Du vill ta ett delansvar i att säkra öppethållandet av vår öppna verksamhet samt vara behjälplig i att skapa fler öppna mötesplatser.  Du vill vara med och leda gruppaktiviteter i samarbete med kollegor alternativt samarbetspartners.

Du kommer arbeta med att bistå enskilda individer med enklare stöd i myndighetskontakter samt enklare stöd för dem som behöver hjälp att hantera vardagliga krav och utmaningar. Du kommer att möta människor vars bakgrund varierar och det kan handla om fattigdom, bristande utbildning och/eller svagheter i svenska språket, beroendeproblematik, kriminalitet, hemlöshet men även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan psykisk- och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Tillsammans med dina kollegor ha du ett ansvar för vårt uppdrag och ert gemensamma ansvarsområde.

LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER
Tjänsten är ett samarbete med Arbetsförmedlingen och förutsätter att du har rätt till anställningsstöd i form av extratjänst, introduktionsjobb eller lönebidrag. Tjänsten är på 50–100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Tillträde så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningarna kontinuerligt. Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.

ANSÖKAN
Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till hbs-ansokan@helamanniskan.se.
Märk ansökan med ASSISTENT ÖPPEN VERKSAMHET.

För information om tjänsten kan du kontaktaStaffan Lundin (verksamhetsansvarig), 08 534 709 47, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

OM HELA MÄNNISKAN HUDDINGE BOTKYRKA SALEM
Hela Människan är en resurs för kyrkornas gemensamma sociala/diakonala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har tio lokala kyrkor som våra huvudmän.

Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov. Vårt uppdrag är att göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer.

Det gör vi idag genom bl.a. vår arbetsträning som är kopplad till våra olika sociala företag som secondhandbutiker, transport, matsvinnsbutik/café och andra sociala företagsgrenar. Vi bedriver mötesplatser för personer i hemlöshet och/eller aktivt missbruk. Vi söker medel för ökat arbete kring utmaningarna i utsattheten för barn, ungdom, familj kopplat till droger och kriminella miljöer. Vi medverkar genom olika insatser till ökad integration. Vi arbetar nära många olika partners då vi inte tror att vi själva har lösningarna utan att de finns bäst i samverkan.

Vi på Hela människan utgår från en kristen människosyn och tron på alla människors lika värde där vi sätter individen i centrum. Ett salutogent förhållningssätt är viktigt i vårt arbete där vi ser till det friska och fungerande. Känslan av sammanhang (KASAM) är något som präglar vårt arbete.  Vi ser att varje människa mår bra av att vara i ett sammanhang som en upplever begripligt, hanterbart och meningsfullt. Vi har lång erfarenhet av att stödja individer i sin personliga utveckling

Vår strategi är enkel. Vi ser till HELA människan i vårt arbete. Vi behöver bara veta vad den vi möter VILL och KAN för att TILLSAMMANS med den hitta rätt strategier.