Låt aldrig hat eller rädsla vinna över kärleken

Vi delar helt denna text från Botkyrka församling, en av våra huvudmän: 


#Gör inte skillnad på människor. Så står det i bibeln (Jakobs brev 2:1). Samtidigt ser vi hur rädsla för och hat mot olika folkgrupper sprider Gudstjänst i samband med Riksmötets öppnande

Att bränna en religiös skrift, oavsett om det är Bibeln, Tanakh eller Koranen, är en handling som vi aldrig kan acceptera. Det skedde nyligen i Malmö och planeras i Botkyrka och på andra platser i Stockholmsområdet nu i helgen.

 

Botkyrka församling tar starkt avstånd från hataktioner som detta. I Botkyrka möts människor från hela världen, med olika kulturer, erfarenheter och religioner. I mötet med Botkyrkaborna har vi möjlighet att lära av varandra och bygga ett öppet och tolerant samhälle.

 

2017 undertecknade vi och åtta andra kristna organisationer i Botkyrka ett manifest som visar att vi alla vill motverka religiösa konflikter. Där står bland annat att vi vill:

Medverka till att fortsätta att bygga det goda samhället i Botkyrka kommun.

Medverka till att ungdomar från olika traditioner och religioner kan respektera varandra.

Samverka med våra bröder och systrar i den kristna familjen.

Samverka med företrädare för andra religioner som är representanter i Botkyrka kommun.

Samverka med den kommunledning som styr det civila samhället i Botkyrka kommun.

 

Låt aldrig hat eller rädsla vinna över kärleken. Älska din nästa såsom dig själv.” #görinteskillnadpåmänniskor #helamanniskan #botkyrka #salem #huddinge