Ny sammanställning visar på stor framtidsoro bland civilsamhällets organisationer till följd av corona

Ideella organisationer har påverkats enormt av coronapandemin, med inställd verksamhet, ökad utsatthet och färre volontärer. 50 procent av organisationsföreträdarna oroar sig nu för sin organisations överlevnad. Samtidigt tycker nio av tio att regeringens stödpaket inte är anpassade för dem. Det visar en ny sammanställning om coronapandemins konsekvenser för ideella sektorn som Forum presenterade på ett seminarium i dag, där bland andra kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor medverkade. Amanda Lind betonade bland annat att civilsamhällets arbete är viktigare än någonsin och att det är viktigt för regeringen att framåt stärka civilsamhällets långsiktiga förutsättningar och villkor.

Läs mer och ladda ner sammanställningen här.