Integrationsutflykt

I strålande sensommarsol bar det av på en integrationsutflykt lördagen den 14 september. Närmare 50 unga och äldre med rötterna i andra länder men som nu bor i södra Stockholm.

Närmare 50 unga och äldre med rötterna i andra länder men som nu bor i södra Stockholm. Första anhalt Skoklosters slott.

Guiderna tog oss med på en tur runt slottet. Spännande samtal om Sverige nu och då. Vi har modernt rekord i längsta perioden av fred. Men vi får inte glömma vår krigiska historia och att man i varje tid måste arbeta aktivt för fred…

Nästa anhalt Sigtuna – troligen Sveriges äldsta stad. Vandring genom gamla kyrkoruiner ingav respekt bland deltagarna och samtal om värdet av levande kristna värderingar också i vår tid.

Vår volontär Gun, bördig från bygden, guidade med van hand resenärerna genom den pittoreska lilla staden. En uppmuntran för alla att även på egen hand utforska Stockholm!

Vi gick också i ”Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelins” fotspår. Därefter avslutade vi med fika-buffé på Sigtunastiftelsen innan hemfärd söderut. Lyckad dag – nya tillfällen väntar…