Utflykt i adventstid

Välkommen särskilt du som är asylsökande! Men du kan också vara ny i Sverige eller ny i Huddinge- Botkyrka-Salem! Du inbjuds att följa med på en utflykt i adventstid  tillsammans med några av oss som bott här länge.

Extra roligt om du som inte brukar firar jul eller är van vid traditionella, svenska traditioner kommer med och lär dig mer – oavsett vilken kultur eller religion du kommer från!

Framför allt hoppas vi på många möjligheter till samtal och gemenskap. Kanske möter man nya vänner?

Vi planerar att åka till Taxinge Slott i Sörmland- Där går vi runt på en gammeldags svensk julmarknad, tittar och kanske handlar ett hantverk eller något annat att ta med hem eller ge bort i julklapp.

Vi kommer att gå runt i natursköna omgivningar, se den fina kyrkan och fika på slottscaféet.

Eventuellt hinner vi med något stopp på vägen och lyssnar även i bussen på berättelser om hur man firat jul i Sverige, om seder från landsbygden med mera.

Datum och tider
Söndagen den 25 november.
En buss hämtar upp utanför Växthuset (Södertörnkyrkan), Huddinge station kl.9.00. Bussen anländer sedan till Tumba och hämtar ca 9.30 upp resten av deltagarna utanför Hela Människan (vita SFI-huset), Gröndalsvägen 20b.
Vi beräknas vara hemma ca 17.00.

Kostnad
Det kostar ingenting att följa med men ta gärna med lite egna pengar ifall du vill handla. Glöm inte lämpliga kläder och kamera/telefon.

Kontakt och anmälan
Carl-Johan Freed
Telefon: 08-534 709 45
E-post: carl-johan.freed@helamanniskan.se
Besök: bottenplanet i secondhandbutiken på Gröndalsvägen 20 B, Tumba

Arrangörer
Hela Människan (en social organisation som samarbetar med kommunerna, kyrkorna m fl) i samverkan med Studieförbundet Bilda