Val 2018 – vilket samhälle vill vi leva i?

I en serie samtal får politiker och allmänhet i Botkyrka, Huddinge och Salem kommuner mötas för att diskutera demokrati och mänskliga rättigheter – både ur ett lokalt och globalt perspektiv.

Valet närmar sig i en tid när demokratin runt om i världen sätts på prov. Mänskliga rättigheter ifrågasätts, aktivister tystas och oberoende medier och organisationer som avslöjar missförhållanden tvingas lägga ned arbetet. Under temat ”Vilken värld vill du leva i?” bjuds lokal- och riksdagspolitiker in till samtal som sätter mänskliga rättigheter först, samtal som vågar lyfta blicken och se att Sverige är en del av världen.

Välkommen att samtala om vilken värld du vill ha och vilket samhälle du vill leva i. Och lyssna till ett samtal om vad det innebär att sätta mänskliga rättigheter först i politiken.

Under kvällen:
# Föreställningen Mod och motstånd – om mänskliga rättigheter
# Samtal om politik och mänskliga rättigheter
# Inspiration för att förändra samhället och världen

Tid och plats:
• Torsdag 23 aug. kl 18.00 – 20.00, Centrumkyrkan | Gröndalsvägen 10, Tumba
• Måndag 27 aug. kl 18.00 – 20.00, Stuvstakyrkan | Mellanskogsvägen 1-3, Huddinge
• Onsdagen 5 sept. kl 18.00 – 20.00, Säby församlingshem | Emanuel Birkes väg 1, Salem

För mer information, vänligen kontakta:
Carl-Johan Rapp Freed: carl-johan.freed@helamanniskan.se
Peter Ottosson: peter.ottosson@diakonia.se

Samtalen arrangeras av Antirumours Sverige, Botkyrka församling, Equmeniakyrkan Hallunda, Equ-meniakyrkan Tumba, Huddinge Pastorat, Mångkulturellt centrum, Equmeniakyrkan Stuvstakyrkan tillsammans med Studieförbundet Bilda, Diakonia och Hela Människan