Utflykter i Stockholm 9 och 16 juni

Välkommen du som har rötterna i ett annat land än Sverige och känner dig ny i Huddinge-Botkyrka-Salem! Du inbjuds att följa med på en utflykt tillsammans med de som bott här länge!

Vi upptäcker Stockholm tillsammans 
Vi möts på morgonen när bussen hämtar upp och är tillbaka i våra kommuner framåt kvällen.

Den 9 juni åker vi runt och ser kända platser som man ”ska” ha besökt någon gång – t ex Kungliga slottet, Djurgården och Kaknästornet.

Den 16 juni åker vi ut i en förhoppningsvis solig skärgård och ser havet, stranden och vackra naturplatser. Kanske någon vågar bada?

Ett mer detaljerat program får ni på bussen. På några platser åker vi bara förbi, på andra stannar
vi lite längre. Kanske finns utrymme för lite improvisation och önskemål? Vi gör även stopp för lunch och fika som ni bjuds på.

Framför allt hoppas vi på många möjligheter till samtal och gemenskap. Kanske möter man nya vänner?

Datum och tider
Lördagarna den 9 och 16 juni.
Mötesplatser utanför:
Säby kyrka, Salems centrum kl. 08.00
Hela Människans second hand/
SFI i Tumba kl. 08.30
Södertörnskyrkan, Huddinge centrum kl. 09.00

Kostnad
Det kostar ingenting att följa med men ta gärna med lite extra egna pengar, vattenflaska och frukt. Glöm inte lämpliga kläder och kamera/telefon.

Kontakt och anmälan
Carl-Johan Freed
Telefon: 08-534 709 45
E-post: carl-johan.freed@helamanniskan.se
Besök: bottenplanet i secondhandbutiken på Gröndalsvägen 20 B, Tumba

Arrangörer
Hela Människan (en social organisation som samarbetar med kommunerna, kyrkorna och övriga samhället för att människor ska få ett bra liv och kunna mötas över gränserna. I samverkan med Studieförbundet Bilda och kommunernas integrationssamordnare i Huddinge-Botkyrka-Salem

Volontärer
Välkommen du som är född i Sverige eller bott i våra kommuner länge. Troligen tillhör du någon av våra kyrkor eller är engagerad i t ex Röda korset, språkcaféer eller Språkvän.  Din uppgift är att vara medmänniska och aktivt vara nyfiken att möta nya bekantskaper. Extra roligt om det kan bli nya kontakter som sedan kan följas upp på ett personligt plan eller i föreningslivet!