En plats att sova på

De sover under broar, i tält eller på gatan. När temperaturen sjunker känns vintern. Genom ”Vinternatt 2” erbjuds övernattning och varm mat för utsatta EU-medborgare.

I december kunde vi återigen dra igång Vinternatt 2 för EU-migranter i närområdet som t ex Tumba, Tullinge och Flemingsberg. Tillsammans med våra huvudmän och volontärer har vi öppet två nätter i veckan, i en av huvudmännens kyrkor. Gästerna får duscha, göra toalettbestyr, äta varm soppa med bröd. De som behöver har även möjlighet att få hygienprodukter. Sedan är det dags att sova innan en ny dag väntar med frukost i starten.

Vi har tio platser per natt och för det mesta är det fullbelagt.

 Fotnot: Vinternatt 2 är en utveckling av det ursprungliga projektet Vinternatt, som erbjuder nattligt boende för en bredare grupp hemlösa. Som medborgare från ett annat EU-land omfattas du inte av tak-över-huvudet-garantin och får då heller inte sova på ordinarie härbärgen. Efter att ha sett att Vinternatt och liknande projekt inte täcker de behov som den specifika gruppen hemlösa EU-medborgare har, startade det samarbete som kom att bli Vinternatt 2. Målet är att genom tillfälliga övernattningar lindra nöd bland fattiga EU-medborgare som vistas i gatumiljö och sover utomhus. Projektet är ett unikt samarbete mellan Stockholms stad, Ny Gemenskap och kyrkor i Stockholm m fl. Det är för andra året som Hela Människan är engagerad i Vinternatt 2.