Välkommen till vår DeLa matbutik.
Våra viktiga samarbetspartners.
Hämtning hos våra gåvogivare två gånger/vecka.
DeLa matbutiken öppen tisdag och torsdag.

DeLa Matbutik


DeLa - Diakonalt Effektivt Livsmedels Ansvar
Vi tar hand om livsmedel som annars skulle gått till svinn hos matbutiker i Gislaveds området och säljer det i vår butik för en billig penning. I första hand vänder vi oss till ekonomiskt och socialt utsatta personer men även de som vill handla klimat smart och hållbart.  

Med hjälp av Leader Småland har Hela Människan i Gislaved fått projektmedel via Europeiska Jordbruksfonden och därmed möjlighet att starta upp en social matbutik. Projektet syftar till att på ett hållbart sätt, ekonomiskt, socialt och ur ekologiskt perspektiv, tillvarata produkter inom livsmedel så att dessa får en längre livscykel. Detta sker genom att livsmedel med korta datum, skadade förpackningar etc., tillvaratas genom att de försäljs vidare eller förpackas i matkassar så att de kommer ekonomiskt utsatta grupper till godo.

Medlemskap
Det finns möjlighet att ansöka om medlemskap för dig som är ekonomiskt utsatt. Medlemmar handlar till 50% av de redan låga  priserna i vår butik. För att ansöka om medlemskap krävs att vissa kriterier uppfylls, kontakta oss så berättar vi mer.

Eventuellt överskott från denna butik går till övrig hjälpverksamhet på Hela Människan i Gislaved.

För mer information om medlemskap kontakta:
Ann-Marie Axelsson
Tel nr: 0371- 801 63
Melj: dela.gislaved@helamanniskan.se

Hitta hit:
Butiken ligger på Regeringsgatan 13, Gislaved, eller ingång baksida från Sofiagatan

Öppettider:
Tisdag och Torsdag 14,00-16,00

Välkommen in!