Praktisk hjälp


Sparsamma personalresurser och tajta ekonomiska förhållanden gör att det är mycket värdefullt för oss med ideell praktisk hjälp och rabatterade priser på kvalificerade hantverksarbeten. Kontakta oss om du är intresserad av att hjälpa oss med (delar av) något av nedanstående!

Fönstertvätt
I och med att Riastugan ligger alldeles intill en vältrafikerad väg så blir våra fönster snabbt mycket dammiga. De skulle behöva putsas betydligt mer frekvent än vi hinner med. Att få hjälp med detta är därför mycket uppskattat! Många gånger räcker det med en snabb putsning av fönstrens in- och utsida. Att putsa mellan rutorna är inte nödvändigt mer än någon gång per år.

Städning
Även hjälp med grovrengöring är uppskattat. Det kan till exempel handla om att dammtorka där man inte kommer åt så lätt, som bakom element och svårflyttade möbler eller uppe på dörr- och fönsterlister.

Underhåll av stuga
Vi äger huset vi håller till i och ibland behövs underhåll och reparationer, som kräver kvalificerade hantverkare. Att ha ett samarbete med hantverksfirmor, som med viss rabatt på arbetskostnaden kan hjälpa till vid behov, skulle vara oerhört värdefullt. Exempel:

  • elektriker
  • rörmokare

Frukostservering
Tack vare engagemang från frivilligmedarbetare kan Riastugan hållas öppen årets alla dagar. Läs mer här om du är intresserad av att arbeta med frukostservering under helger/semesterperioder.