Kläder


Hos oss kan våra gäster få hjälp att tvätta sina kläder eller att få nya om man saknar något. Vi har ett lager av kläder, som behöver fyllas på regelbundet.

Har du något att skänka är du varmt välkommen att höra av dig till oss!


Viktigt!

Vi lämnar inte ut kläder som är smutsiga, trasiga, noppiga, solkiga eller fläckiga och vi har inte möjlighet att varken tvätta eller laga plagg, som är i behov därav. Eftersom det inte är roligt att få sådana kläder, även om man är i en livssituation där man inte har så stora valmöjligheter, så tar vi inte emot plagg som inte är i skick att omgående lämnas vidare till nya ägare.Barnkläder
Vi delar inte ut barnkläder och är därför inte i behov av att få in några sådana. Se tips nedan om vart du kan vända dig om du har barnkläder att skänka.

Fest/finkläder
Det händer att våra gäster går på både bröllop, begravning och/eller annat där man av tradition klär upp sig, men det är inte ofta, vilket gör att vårat lager av den typen av kläder sällan behöver fyllas på. Ring gärna och fråga hur behovet ser ut för dagen, om du har finkläder du vill skänka; 023-14590 mån-fre kl 8-13.30.

Second Hand
Lugnetkyrkan i Falun har ett gäng driftiga ungdomar, som driver ett instagramkonto för vår räkning. Där säljs en del av de kläder vi fått in, som vi bedömt att vi inte har användning för i vår verksamhet. Titta gärna närmare på Rias Second Hand.

Alternativa inlämningsställen
Det finns några andra ställen du kan vända dig till om det du vill skänka inte passar oss (till exempel barnkläder). Dessa ställen skänker kläder till behövande och/eller använder intäkter från försäljning av kläder till välgörande ändamål:

  • PMU (på Ingarvet) ger bland annat, i samarbete med Svenska kyrkan, ut klädpaket till behövande familjer i Falun. De finns även på Facebook.
  • Kompis Falun är en ideell verksamhet, som stöttar behövande personer och familjer på olika sätt, bland annat med kläder. De finns på Facebook och kan även nås på telefon 076-1622990.
  • Kupan (på Åsgatan, fd Parkgatan) är Röda korsets second handbutik.