Vad har hänt sedan sist?

Här kommer det ett rykande färskt nyhetsbrev från oss på Hela Människan i Falköping.
Veckorna flyger förbi och våren har gjort entré. Hos oss odlas det för fullt i våra pallkragar som vi fick skänkt till oss.
De som vill av besökarna får en egen pallkrage att sköta om med allt vad det innebär. Och med stor entusiasm har det burits
jord säckar, valts fröer, köpts vattenkannor och donats. Nu vattnas det och väntas på att det snart sticker upp lite grönt.

För övrigt rullar verksamheten på och det har skett en ganska rejäl ökning av antalet besökare den sista tiden vilket vi är mycket glada för.
I Dagsläget är det runt 25–30 personer som kommer för att äta lunch. Och runt 10–15 personer som kommer till frukost.
I stort sett varje måndag så grillar vi korv och samlas utomhus i vår fina trädgård. Måndagar är också prästen Fredrik Östblom hos oss och samtalar, svarar på frågor och umgås över en kopp kaffe.

Den 8 mars uppmärksammade vi kvinnodagen och bjöd på bakelse och alla kvinnor fick även varsin blomma med en hälsning att de är värdefulla.
Detta kändes extra viktigt eftersom kvinnorna är en utsatt grupp som behöver lyftas och uppmuntras.

I mitten av mars blev vi inbjudna till Vartofta och deras församlingsträff för att spela och sjunga tillsammans. Prästen Björn Lundin höll andakt och delade lite tankar samtidigt som vi fick njuta av kaffe och kaka. Vår föreståndare Jenny Jakobsson berättade om Hela Människans verksamhet och lite historia kring den. Och bandet Hugsvalorna som vi kallar oss stod för underhållningen. En uppskattad eftermiddag med mycket glädje.

Nu har även de sista två intervjuerna från Falköping kommit ut från Hela Människans podd ”Tusen röster”. Där vi får lyssna till ytterligare två modiga besökare som delar med sig av sina liv och erfarenheter.
Länk till avsnitten hittar ni på vår Facebook.

Vi har under året också fått ta del av Mathjälpen som är en organisation som tar vara på matvaror för att minska matsvinnet. Det handlar om varor som till exempel har korta datum, defekta förpackningar eller felmärkta produkter. Så tillsammans med svenska kyrkan och pingstkyrkan i Falköping får vi en gång i veckan hämta bland annat frukt och grönt, ibland bröd och pålägg. Vill du läsa mer om Mathjälpens arbete hittar du hemsidan här.
https://mathjalpen.org/

Till hösten hoppas vi att vi återigen kan öppna upp verksamheten under lördagarna. Vi tror och räknar med god delaktighet från församlingarna för att möjliggöra detta. Lördagarna är nämligen något som våra besökare själva efterfrågar och önskar ha tillbaka. Vill Ni vara med på lördagarna så tveka inte att höra av er till oss! Finns det intresse att göra en volontärinsats även under veckorna är Du också varmt välkommen! Du behövs!

Vi vill också bjuda in till konsert måndagen den 16 maj klockan 18:00 i Allianskyrkan Falköping med Peter Hallström. Namnet på konserten är ”Gud blev människa” och kvällen kommer fokusera på hur det är att vara människa samt hur Gud valde att bli människa för att kunna dela vår mänskliga glädje och smärta. Konserten är gratis så hjärtligt Välkommen!