njut av sommaren
sitt och njut på baksidan
Här finns något för alla
Här hittar du allt från glas till porslin
här finns både leksaker och kläder för de små
välj en ny bok att försvinna i =)
allt från gardiner till handdukar
Smaka de berömda vaniljbullarna
svårt att välja?, ta en av varje =)

Ria Secondhand & Café


Ria Secondhand & Café tvingades tyvärr att lägga ned och stänga den 31 Maj 2020.

I sju år har Hela människan Ria, (ideell organisation), drivit Second handbutik och café i fastigheten på Bangårdsgatan 4 i Örsundsbro. Fastigheten, som var den gamla Filiadelfiakyrkan inköptes 2013 av Ria HM. Ägare var Enakyrkan i Enköping.

Under ”Corona-tiden”, vintern & våren 2020 så tvingades många företag, stora som små, att permittera personal pgaminskad eller utebliven försäljning – Ria Secondhand & Café hade inte dom problemen, utan tvärtom. Vi fick inte den (mer)personal som vi behövde!

Detta beror inte på covid-19 utan på Arbetsförmedlingen och dess tidigare ned- och omläggning av sina lokalkontor. Enköpings AF kunde eller slutade i alla fall att skicka ut folk för arbetsträning etc. Och verksamheten gick inte att driva längre pga, just för lite personal…

Ria behöver dock inte stå för höga månadskostnader för en tom fastighet utan det glädjande beskedet är, att två erfarna företagare med Örsundbroanknytning kommer att hyra huset fr.o.m dag 1 då Ria 2nd Hand stänger.

Ett Secondhand & Café kommer dock att fortsätta att finnas i Örsundsbro!

Det är Åsa Rosander som kommer att hyra och flytta över delar av sina företag och även så planerar dom för nytt. Det hela kommer nu att heta ”Gula villan”.

Den nya inriktingen kommer att vara, café, butik, möbelrenovering, blommor och kultur. ”Det känns bra att det blir fortsatt en träffpunkt i Örsundsbro”, säger de båda, och även den tidigare föreståndaren för RIA 2hand & Café, Ingela Morin-Lundemo.

Caféet kommer att hyras ut, till att börja med över sommaren men dom hoppas sen på att detta blir mera permanent framöver. Även den lägenhet som finns på övervåningen, och som tidigare var lager och personalutrymme, ska hyras ut.

………………………………………………………………………………

Inlämning: Detta kan numera ske till Gula villan, som kommer
att fortsätta med en Secondhand butik. Speciell inriktning då
blir väl möbler, antar Ria.

Vill Ni skänka saker specifikt till Ria så kan vi fortfarande ta emot
en del varor som vill skänkas. Möbler, lampor, porslin, el-prylar etc
blir svårt att ta emot, kläder mm är lättare.
Inlämning sker då till Ria HM på Kryddgårdsgatan 19A i Enköping.

Men för säkerhetsskull, kontakta Ria’s föreståndare eller husmor på telefon enligt nedan.
Vill Ni skänka eller på annat sätt bidra till vår verksamhet som innefattar dagcenter + härbärge, så är ni välkomna att göra det. Då gäller det mera basvaror för livsmedel men även hygienartiklar etc för dom boende på härbärget.

Ekonomiska medel tas tacksamt gärna emot också, eftersom Enköpings kommun kraftigt skurit ner på vårt verksamhetsbidrag.

Adress:

Hela Människan Örsundsbro
Låg tidigare på Bangårdsvägen 4, Örsundsbro
(Ria är fortfarande ägare till fastigheten).

Telefon: 0171-278 81 (Ria Hela Människan)
Föreståndare: 0768-27 21 22
e-post: ria.enkoping@helamanniskan.se
e-post: peter.ulvestrom@helamanniskan.se
Transport: Kan utföras i speciella fall. Men det enklaste är att inlämning sker på Ria HM i Enköping

Alla människor behövs och har något att bidra med! Vi tror att det finns möjligheter för var och en att växa i självkänsla och ansvarstagande.  I vårt sociala företag vill vi skapa tillsammans. Vi vill ta vara på den enskildes kompetens och samtidigt ge var och en möjlighet att komma till sin rätt utifrån sina egna förutsättningar.