Resan till Spanien!

Det kändes lite ovanligt men vi lämnade ett överhettat Sverige och kom till ett svalt och skönt Spanien med en behaglig temperatur på ca 24´. Här följer nu en liten reseskildring med tillhörande bilder.

Det familjeägda Hotel Madrid (bild 1-2) var trevligt och hade ett bra läge. En promenad på 15 minuter och man var på stranden (3). Lyckan var stor när man äntligen kunde doppa sig i Medelhavet!

Torrevieja är en mysig stad i sydöstra Spanien med ca 100 000 innevånare (4). Många svenskar har köpt lägenheter där men då den stora turistsäsongen inte kommit igång än mötte vi mest spanjorer. Under våra många promenader i stan fick vi se bl a vackra Jakaranda-träd (5-6), höns och tuppar (7) och palmer och butiker (8).

Den långa piren ”El dique de levante” (vågbrytaren) 1 400 meter ut i havet var en fin upplevelse att gå på. Där kändes lukten av hav och salt påtagligt och man kunde få både motion, en fin vy över staden och uppleva fiskelycka (9-10). Efteråt var det fint att stanna en stund på ”Plazan” där havet, piren och marknaden möttes och ta en glass eller fika (11-12).

En av dagarna gjorde vi en längre utflykt och åkte upp i bergen ovanför Benidorm till byn Guadalest (13). Efter en lång men vacker bilresa var vi fikasugna och fann ett typiskt spanskt café (14). Den lilla byn var en riktig pärla med sitt kloster, trånga gränder och fantastiska utsikt (15-18).

Varje morgon fick vi låna en egen sal på hotellet där vi hade vår morgonsamling och planerade dagen (19). En av kvällarna gick vi på ett skandinaviskt AA-möte (20). Det fanns många stränder att välja på (21) men oftast valde vi den närbelägna eller hotellets pool (22).

På söndagen firade vi gudstjänst med Svenska kyrkan Costa Blanca (23-24) och på eftermiddagen hamnade vi mitt i en katolsk cermoni ”Corpus Christi” där man firar nattvardens betydelse (25-27).

Nu är vi tillbaka i vardagen i Enköping igen, rikare av de erfarenheter vi fått göra. Tack till styrelsen och alla sponsorer och givare som gjorde resan möjlig!