Pod


Ny pod ger röst åt tusen personer i utsatthet

Den 18 maj, 2021 släpptes det första avsnittet av poden ”Tusen Röster”. I poden berättar individer som har levt eller lever i en utsatt livssituation om sina erfarenheter, helt ofiltrerat.

– Hela Människan vill skapa en plattform för de röster som inte så ofta hörs i samhällsdebatten och i poden får vi möta personer som besöker våra sociala verksamheter över hela landet. De som inte brukar synas eller höras får nu en självklar plats genom poden, säger Mia Nilson, generalsekreterare på Hela Människan.

– De intervjuade personerna berättar om sina liv, som ibland innehåller droger, psykisk ohälsa eller ekonomisk utsatthet, men de strävar ändå framåt. Jag tror att många kan känna igen sig i den kraft som vi människor besitter, trots motgångar, säger Daniel Ryderholm på Hela Människan, som har gjort de 60 första intervjuerna.

Musiken till poden är inspelad av kören Gatans Röster, vars medlemmar har levt eller lever i utsatt livssituation. Signaturmelodin är låten ”Tusen röster” av Mauro Scocco. Planen är att spela in minst tusen podavsnitt de kommande åren.

Tusen Röster
(OBS: Sidan tar en stund att ladda)