Du kan hjälpa!


Du behövs i Hela Människans arbete för att få fler människor att lämna sin utsatta livssituation. Många människor i dagens Sverige saknar arbete, bostad och sociala nätverk. För och tillsammans med människor erbjuder Hela Människan en plats att bli sedd, hörd och bekräftad. Det kan handla om en öppen Ria-verksamhet, arbetsträning på en secondhandbutik eller en säng för natten på ett härbärge.

Bli volontär!

Vill Du göra något meningsfullt? Vill Du vara med och göra skillnad?
Du behövs som volontär i våra verksamheter, genom att på olika sätt stötta människor som lever i en utsatt livssituation. På härbärget finns varje kväll en anställd och en volontär för att ansvara för trivsel och trygghet. Där finns behov av fler enköpingsbor som vill ta en kväll per månad!

Facebook-gruppen

Du kan också hjälpa genom att bli medlem/engagera Dig i facebook-gruppen, ”Se Till Att Dom På Härbärget i Enköping Får Ett Bra År.” En grupp som startades 2016 med inriktning på att hjälpa våra hemlösa i Enköping. Gruppen har varit mycket kreativ, aktiv och hjälpsam!

Ge kläder och saker!

Genom att ge en gåva i form av kläder eller saker som ges till, eller säljs i förmån för människor i en utsatt livssituation bidrar du till ett drägligare liv. Kontakta Hela Människan i Enköping för att höra vad du kan göra för dina medmänniskor!

Du kan lämna in saker, kläder, mm till Ria i Enköping. På dagcentret och härbärget i Enköping ges skor och kläder vidare till de i vår stad som inte har det så gott ställt.

Vill Du så går det även att skänka basmatvaror, hygienartiklar etc för de boende på härbärget. Eller ekonomiska medel via Swish!? Det har varit hårda tider ekonomiskt sett för Ria HM Enköping då Enköpings kommun kraftigt skurit ned på verksamhetsbidraget sedan 2019. Även nedläggningen av Ria Secondhand & Café i Örsundsbro och inneburit en hel del kostnader.

Bäst tid att lämna saker är vardagar mellan kl 8-14.

Second hand

Ria Secondhand & Café som tidigare låg i  Örsundsbro tvingades tyvärr att lägga ned den 31 Maj 2020.
Inlämning av ovanstående attiraljer kan ske till Ria HM på Kryddgårdsgatan 19A i Enköping, om det är mindre saker som kläder etc.
Gäller det möbler och andra större saker så kan Ria inte ta emot det längre. Men Ria hyr ut fastigheten på Bangårdsgatan 4 i Örsundsbro, ”Gula villan”, som kommer att driva en liknande verksamhet. Hör av Er dit!

Ge en gåva!

Du kan också göra skillnad genom ett bidrag till vår verksamhet. Vi har gjort det lätt att skänka pengar till din lokala Hela Människan verksamhet genom vår gåvogivarfunktion, där du kan ge en engångsgåva eller en fast summa varje månad. Det finns också möjlighet att ge en högtids- eller minnesgåva. Välj bland många motiv. Du klicka på länken nedan för att komma till gåvosystemet:

Enköping

Tack för ditt bidrag! Tillsammans förändrar vi människors utsatta livssituation!