Hela människan Second Hand

Secondhandbutik


Välkommen till vår Secondhandbutik i Borgholm,
Västra Kyrkogatan 24 (vid torget).

0485-333 23 

Butiken med det stora hjärtat!

Vår Secondhand butik ligger oss varmt om hjärtat och är ett viktigt led i vår dagliga verksamhet. Tillsammans med våra generösa givare bidrar butiken till att hålla verksamheten på Grindstugan vid liv. Så när du lämnar saker till oss kan du känna dig säker på att du bidrar lokalt socialt arbete i Borgholms kommun.

Butiken bygger broar till arbetslivet. Här arbetar många olika personer i olika insatser. Samtidigt är det en rolig och givande samlingspunkt för våra volontärer, där de får bidra med den tid och kunskap de har. Vi värdesätter all hjälp. Om du själv skulle vara intresserad att jobba som volontär är du varmt välkommen att besöka oss, så att vi kan berätta mer!

I butiken hittar du allt från möbler, lampor, glas och köksartiklar till kläder, skor, böcker och leksaker. Söker du en fin present till någon – ja då hjälper vi dig med det också!

Ordinarie öppettider 

Måndag till Fredag kl 10.00 – 17.00
Lördag  kl 10.30 – 14.00

Oftast har vi stängt Röda dagar men har oftast öppet påsk och pingstafton, Vi kan ha avvikande tider dag före röd dag. Kolla gärna tiderna på google maps öppettider.

Vi tar emot allt som är säljbart och kan även hämta, 0485-333 23 tryckval 2

Du kan lämna varor, kläder och prylar till oss under våra öppettider.
Är det större möbler eller att du har mycket du vill skänka så ring alltid innan.
Vi kan också hämta möbler. Frågor eller bokning för hämtning av möbler 0485-333 23 tryckval 2

Vi ses i butiken!

Vi kan inte ta emot: smutsiga, slitna eller trasiga gåvor. Vi har ingen möjlighet att tvätta och har svårt att sälja trasiga kläder och möbler. Dessa kan du istället lämna på närmaste återvinningscentral.

På grund av säkerhet, platsbrist och låg efterfrågan kan vi inte heller ta emot: saker från loppisar då dessa inte sålts där och kommer inte heller säljas här,  sängar (undantag resårmadrasser och spjälsängar  – ring gärna innan), tjock-TV, videokassetter, skrivare, explosiva material/produkter eller liknande, vissa möbler av spånskivematerial (t.ex garderober), pälsar/uppstoppade djur, bilbarnstolar, äldre plastleksaker äldre (p.g.a. nya kemikalieregler som infördes 2007), vapen, uppslagsverk, CD-R och/eller DVD-R.

Sortera gåvorna hemma för att hjälp oss För att det ska bli så enkelt som möjligt för oss i butiken kan du redan hemma sortera dem. Vi har följande kategorier: 1. Kläder, skor och väskor, 2. Glas, porslin, kök och leksaker, 3. Böcker och media, 4. Elartiklar

Second hand i Borgholm