Hela människan Second Hand

Secondhand Butik


Välkommen till vår Secondhand butik i Borgholm
Västra Kyrkogatan 24 vid torget

0485-333 23 

Butiken med det stora hjärtat!

Vår Secondhand butik ligger oss varmt om hjärtat och är ett viktigt led i vår dagliga verksamhet. Tillsammans med våra generösa givare, bidrar butiken till att hålla verksamheten på Grindstugan vid liv. Så när du lämnar saker till oss, kan du känna dig säker på att du bidrar lokalt socialt arbete i Borgholm.

Samtidigt är det en rolig och givande samlingspunkt för våra volontärer, där de får bidra med den tid och kunskap de har. Vi värdesätter all hjälp. Om du själv skulle vara intresserad att jobba som volontär är du varmt välkommen att besöka oss, så att vi kan berätta mer!

I butiken hittar du allt från möbler, lampor, glas och köksartiklar till kläder, skor, böcker och leksaker. Söker du en fin present till någon – ja då hjälper vi dig med det också!

Ordinarie öppettider 

Onsdag kl 12.00 – 17.00
Torsdag kl 12.00 – 17.00
Fredag   kl 12.00 – 17.00
Lördag  kl 10.30 – 14.00

Vi tar emot allt som är rent, helt och i säljbart skick.

Du kan lämna varor, kläder och prylar till oss under våra öppettider.
Är det större möbler eller att du har mycket du vill skänka så ring innan. Vi kan också hämta möbler.

Vi ses på Secondhand!

Vi kan inte ta emot: Smutsiga, slitna eller trasiga gåvor. Vi har ingen möjlighet att tvätta och har svårt att sälja trasiga kläder och möbler. Dessa kan du istället lämna på närmaste återvinningscentral.

På grund av säkerhet, platsbrist och låg efterfrågan kan vi inte heller ta emot: Saker från Loppis då dessa inte sålts där och kommer inte heller säljas här,  Sängar (undantag resårmadrasser och spjälsängar Ring gärna innan), Tjock-TV, Videoapparater och videokassetter, Datorer och skrivare, Explosiva material/produkter eller liknande, Brandsläckare, Vitvaror, Möbler av spånskivematerial såsom exempelvis bokhyllor, Pälsar/Uppstoppade djur, Bilbarnstolar, Plastleksaker äldre än tio år (p.g.a. nya kemikalieregler som infördes 2007), Hjälmar, Knivar/vapen, Garderober, Uppslagsverk, Skidor, pulkor mm under vår, sommar och höst.

Sortera gåvorna hemma för att hjälp oss För att det ska bli så enkelt som möjligt för oss i butiken kan du redan hemma sortera dem. Vi har följande kategorier: 1. Kläder, skor och väskor, 2. Glas, porslin, kök och leksaker, 3. Böcker och media, 4. Elartiklar

Second hand i Borgholm