Öppen verksamhet på Grindstugan


Välkommen till oss och känn dig hemma i en varm gemenskap!

Grindstugan är en viktig del i vår verksamhet här i Borgholm.
Vi driver en öppen verksamhet dit alla är välkomna, precis som de är. Här ska man känna sig trygg, i en gemenskap där det finns utrymme för var och en.

Tillsammans skapar vi en hemtrevlig miljö och dagarna fylls av samtal om livet, ibland lite eftertanke och sorg, ofta skratt och det händer också att någon greppar gitarren eller sätter sig vid pianot och bjuder på lite musik.

 

Grindstugan är öppen för frukost Måndag – Fredag mellan 08.00-11.00 (stängt röda dagar)

Viktigt angående Covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tänk på att stanna hemma om du har symptom, tvätta händerna, hosta i armvecket och håll avstånd för att inte sprida smittan vidare.

Då serveras det mackor och gröt för den som vill. Te och kaffe finns alltid. Man kan också sitta i soffan och läsa lokala dagstidningar eller kanske kika i vår bokhylla.

För den som vill, går det att köra en tvätt i vår maskin eller ta en dusch.

Varje dag har vi en morgonsamling och andakt. I anslutning till den är det inte ovanligt att det blir samtal om livets svårigheter, men också glädjeämnen.

Vi försöker ta fram och prata om positiva nyheter.
Media lägger så mycket fokus på tråkiga och dåliga nyheter, men vi försöker att se allt det goda som också händer runt omkring oss. På nära håll här på Öland, men även i resten av Sverige och Världen. Det kan hjälpa till att höja anden en mindre bra dag.

Anonyma narkomaner (NA) / Anonyma alkoholister på Grindstugan

Ett par kvällar i veckan träffas också NA/AA i vår Grindstuga för möte och en pratstund över en god kopp kaffe.

ACA fredagar & lördagar på Grindstugan 

På fredagar och lördagar träffas ACA: Vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer.  ACA finns inte på så många orter i området så välkommen även du som är långväga ifrån.
Här kan du läsa mer om ACA

Kom och trivs hos oss på Grindstugan. Varmt välkomna! 

Grindstugan ligger på Tullgatan 36 i Borgholm.