Öppen verksamhet på Grindstugan


Välkommen till oss och känn dig hemma i en varm gemenskap!

Grindstugan är navet i vår verksamhet här i Borgholm!
Vi driver en öppen verksamhet dit alla är välkomna, precis som de är. Här ska man känna sig trygg, i en gemenskap där det finns utrymme för var och en.

Tillsammans skapar vi en hemtrevlig miljö och dagarna fylls av samtal om livet, ibland lite eftertanke och sorg, ofta skratt och det händer också att någon greppar gitarren eller sätter sig vid pianot och bjuder på lite musik.

Grindstugan är öppen för frukost Måndag – Torsdag mellan 08.00-12.00

Viktigt angående Covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan vi inte vara lika många som tidigare inne i stugan. Tänk på att stanna hemma om du har symptom, tvätta händerna, hosta i armvecket och håll avstånd för att inte sprida smittan vidare.

Då serveras det mackor och gröt för den som vill. Te och kaffe finns alltid. Man kan också sitta i soffan och läsa lokala dagstidningar eller kanske kika i vår bokhylla.

För den som vill, går det att köra en tvätt i vår maskin eller ta en dusch. De flesta dagar kan man  också bli klippt.

Varje dag (då vi har öppet) har vi en morgonsamling och andakt. I anslutning till den är det inte ovanligt att det blir samtal om livets svårigheter, men också glädjeämnen.

Vi försöker ta fram och prata om positiva nyheter.
Media lägger så mycket fokus på tråkiga och dåliga nyheter, men vi försöker att se allt det goda som också händer runt omkring oss. På nära håll här på Öland, men även i resten av Sverige och Världen. Det kan hjälpa till att höja anden en mindre bra dag.

På Onsdagar är det Café Rut

Från och med Onsdagen den 2e Oktober träffas vi igen här på Grindstugan.
Varje onsdag eftermiddag mellan kl 14.00 – kl 16.00 är det Café Rut, vår mötesplats för kvinnor. Läs mer här

NA/AA kvällar på Grindstugan

Ett par kvällar i veckan träffas också NA/AA i vår Grindstuga för en stunds prat över en god kopp kaffe. Onsdagar från 18.30 och Söndagar från 18.00

ACA Lördagar på Grindstugan 

På Lördagar träffas ACA: Vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer.
Mellan 10.30-12.00 är de här på Grindstugan. ACA finns inte på så många orter i området, välkommen även du som är långväga ifrån. Här kan du läsa mer om ACA

Kom och trivs hos oss på Grindstugan. Varmt välkomna! 

Grindstugan ligger på Tullgatan 36 i Borgholm.