Barn & ungdom


Nu till hösten 2022 startar Hela Människan stödgrupper för barn och ungdomar i Borgholms kommun.
Till en början kommer det finnas två stödgrupper: en för barn 10-12 år och en för ungdomar 13-16 år. Grupperna är till för att de barn och ungdomar som har det krångligt hemma eller krångligt med sig själva.

 

En trygg plats med trygga vuxna.

I stödgruppsverksamheten vill vi skapa en trevlig och välkomnande miljö där barn och ungdomar ska känna sig hemma med stöd och hjälp från trygga vuxna. Vi erbjuder praktisk hjälp med till exempel läxor eller besök till myndigheter och vuxna finns även tillgängliga för enskilda samtal. Vi vill ta barns och ungdomars röster på allvar och låta dem vara delaktiga i hur verksamheten ska utvecklas.

 

Träffa andra i liknande situation

En viktig del med stödgrupperna är att barn och ungdomar med krångel hemma eller med sig själva ska få möjlighet att träffa andra barn och ungdomar i liknande situation för att se att man inte är ensam. Vi vill skapa ett sammanhang där det ska vara tryggt att bearbeta svåra upplevelser och tillsammans med andra få ett stöd.

 


Härliga minnen

En viktig del i verksamheten är att vi vill skapa glada och roliga minnen för barn och ungdomar. Tillsammans hittar vi på roliga saker, äter god mat, fikar och åker på utflykter. Under högtider hittar vi på något extra roligt tillsammans. Allt som erbjuds är kostnadsfritt.

 

 

 

När? Stödgrupp för barn (8-12 år) varje tisdag kl. 15-17.
Stödgrupp för ungdomar (13-16 år) varje torsdag kl. 16-18.30.
Var? Grindstugan, Tullgatan 36, Borgholm.

Simon Gren
Enhetschef öppen verksamhet
Hela människan Borgholm
Telefon: 0706713976
Epost: simon.gren@helamanniskan.se