Ny på jobbet


Jag heter Johan Öqvist och är NY på jobbet! Sedan mitten av januari är jag den nya föreståndaren på Hela Människan (Ria Oasen) i Boden. Jag, min fru Åsa och sonen André har gjort en lång flytt från Göteborg till Boden … nästan 130 mil. Att det blev just Boden berodde på att Åsa fick en kallelse att verka i Equmeniakyrkan i Harads och Boden. Boden passar extra bra eftersom det i mitt pass står Nederluleå som födelseort, min pappa var pastor i Smedsbyn när jag föddes för drygt 61 år sedan.

Jag fick en fråga när jag var här uppe och träffade mina framtida kollegor och frågan var ungefär så här ”Hur skall man göra för att sprida evangeliet till våra gäster?”. Mitt svar var ett citat från Franciskus av Assisi ”Predika alltid evangeliet och när det är nödvändigt använd ord”. Jag tänker att det passar bra på vår verksamhet där vi sprider evangeliet i handling. Vi möter våra gäster med respekt, kärlek, tålamod och tolerans, och vi serverar frukost och lunch de flesta dagarna i veckan, och på det sättet predikar vi evangeliet. Ibland använder vi också ord.

Jag ser mycket fram emot att verka tillsammans med våra gäster, de anställda och alla de Bodensare som jag kommer att möta i olika sammanhang. Vi skall fortsätta att göra det vi gör riktigt bra och jag tänker att det finns möjlighet för oss att utvecklas för att göra mer skillnad för människor i utsatta livssituationer. Tillsammans kan vi göra det möjligt!

Om du vill veta mer om vad vi gör eller vem jag är … titta gärna in på Ringvägen 4, eller sök kontakt via de kanaler som finns på vår hemsida, eller via Facebook.

Allt Gott
Johan