Gunnar Dahlqvist årets Jönköpingsbo 2020!

- Varit verksamhetschef för Hela Människan Jönköping i 25 år!

Det här en uppmuntran så stor så jag inte vad, det är fantastiskt!

Hela Människan Jönköpings långvarige medarbetare Gunnar Dahlquist blev förrgår (14 december, 2020) uppmärksammad av Jönköpingsposten då de delade ut utmärkelsen ”Årets Jönköpingsbo” till honom.

Verksamheten som Gunnar leder driver bland annat;  ett omsorgscentrum som håller öppet varje vardag, akutboende, boendet Teologi  som är ett vandrarhemsliknande boende med fyra rum som riktar sig till bostadslösa utan känd missbruksproblematik, Livsmedelsbutiken DeLa. Dessutom har man ett godmanskap för cirka 40 individer.

Läs mer om verksamheten: http://helamanniskan.se/jonkoping

Med själ och hjärta
Juryns motivering:
Med själ och hjärta tar sig Gunnar Dahlqvist an dom som vi inte alltid ser i samhället och räds inte det som är svårt. I 25 år har han varit verksamhetschef för Hela Människan Jönköping. En verklighet som det allra flesta av oss inte kommer i kontakt med. Gunnar gör skillnad för den enskilda individen och samhället i stort i en anställning som är så mycket mer än 8 till 5 och ett engagemang som går långt bortom det som är jobb och plikt. För detta blir Gunnar Dahlquist årets Jönköpingsbo år 2020.

  • Det är ju helt sagolikt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns inte ord. Ett stort tack naturligtvis till alla som ställt sig bakom detta och därmed ställt sig bakom Hela Människan som organisation. Det här inte ett enmansarbete det här, långt därifrån. Utan det är många medarbetare med, men just nu inte så många volontärer, (pga corona-situationen red. Anm) säger Gunnar Dahlquist efter att ha blivit överrumplad på sin arbetsplats i direktsändning.

Gunnar Dahlquist uppmärksammas. Foto: Jönköpingsposten.

Text: Daniel Ryderholm
Foton: Jönköpingsposten
Länk till artikel på JP: https://www.jp.se/logga-in/han-ar-arets-jonkopingsbo-overraskades-utomhus