Katarina Blidstam är föreståndare för Hela Människan Ria Säffle.
När biljardbordet inte används för biljard har man det som serveringsbord.
Hela Människan Ria Säffle hittar du på Västra Storgatan 8.
Hela Människan Ria Säffle hittar du på Västra Storgatan 8.
Hela Människan Ria Säffle hittar du på Västra Storgatan 8.
Köket hos Ria i Säffle.
Rialokalen i Säffle.
Några av besökarna hos Hela Människan Ria Säffle.
Rialokalen i Säffle.
Rialokalen i Säffle.

Säfflor, varma samtal och aktiviteter i Säffle

Hos Hela Människan Ria Säffle är det högt i tak och här kan du få fika till självkostnadspris. Verksamheten satsar mycket på utflykter, cafékvällar och andra aktiviteter.

Hela Människan Ria Säffle håller öppet varje vardag mellan klockan 09.00-12.00. Här finns möjlighet till att köpa fika till självkostnadspris. Verksamheten riktar sig till alla som vill ha en glad och trevlig stund. När du besöker lokalen på Västra Storgatan 8 möts du av glada människor och ett samtal som är högt i tak. Besöksantalet per dag ligger mellan 15-20 personer.

  • Vi välkomnar alla, men många av våra besökare lever i någon utsatt livssituation, det kan handla om ensamhet, tidigare eller pågående missbruk, hemlöshet, psykisk ohälsa eller någon annan situation, förklarar Katarina Blidstam som har arbetat som föreståndare sedan september år 2018.

Mycket aktivitet
Förutom den öppna Ria-verksamheten satsar man mycket på utflykter, cafékvällar och andra aktiviteter.

  • Ikväll (6 mars) kommer vi ha filmtajm då vi visar en film från klockan 18.00 här i lokalen. Vi kommer också sälja billigt fika. Det är många av våra besökare som ser fram emot kvällens aktivitet, säger Katarina.

Ungefär en gång per månad har Hela Människan Ria Säffle någon aktivitet, i slutet av mars kommer även före detta föreståndaren Tage Pettersson på besök och sjunger och spelar på musikcaféet. Tage arbetar idag som föreståndare för Hela Människan Ria Karlstad.

  • Vi satsar mycket på musikcafé och utflykter. Bland annat brukar vi åka till Värmskog där de serverar en välkänd räkmacka. Dessa aktiviteter gör att många kommer bort från missbruk och ensamhet, det bidrar till en positiv spiral som kanske gör att man tar sig ur sin socialt utsatta situation, eller åtminstone förbättrar den, säger Katarina.

Säffla
På onsdagar brukar Hela Människan Ria Säffle servera våfflor med sylt och grädde. Dagen till ära (semmeldagen tisdagen innan) serveras våffla med mandelmassa och grädde.

  • Vi får kalla det en säffla, utbrister Katarina!

Verksamheten synkar mot LP-Verksamheten som ligger vägg i vägg.

  • De öppnar när vi stänger och håller öppet mellan 12.00-16.00 på vardagarna. Vårt samarbete är gott, avslutar Katarina.

Text och foto: Daniel Ryderholm

Vi har träffat Hela Människan Ria Säffles föreståndare Katarina Blidstam som berättar om verksamheten.

Publicerat av Hela Människan Onsdag 6 mars 2019