Annica Nilsson finner kraft i sin dotter, jobb och gemenskapen på Ria.
Några av besökarna hos Hela Människan Ria Säffle.
Rialokalen i Säffle.
Hela Människan Ria Säffle hittar du på Västra Storgatan 8.
Rialokalen i Säffle.

Nu är Annica tillbaka efter ett kortare återfall och finner kraft i sin dotter, jobb och gemenskapen på Ria

Annica Nilsson, 34 har en dotter på sex år som snart ska få flytta hem igen efter att ha bott hos sin mormor några månader.

  • Min dotter flyttar hem i maj. Jag fick ett återfall för cirka sex månader sen, efter att ha varit fri från droger i över sex år. När jag fick mitt återfall hade jag ändå sans och åkte direkt med min dotter till min mamma och där har hon bott sedan dess.

Annica berättar att hon tyvärr inte var färdig med drogerna. Återfallet började med att hon drack alkohol lite smått. Tyvärr hamnade hon nästan direkt i tyngre droger. Sen en tid tillbaka kämpar hon med sin nykterhet:

  • Jag lämnar mina drogprover på Alkopool tre gånger i veckan. Hittills har det gått bra.

Trots sin ungdom har Annica hunnit med att missbruka alkohol och amfetamin. Hon var fast i amfetamin redan som 16-åring.

Trivs på Ria
Till Hela Människan Ria Säffle kommer Annica ofta då hon bor i närheten och hon trivs i det ”glada gäng” som finns här. Idag har Annica med sig sin dotter som kramar alla som finns i lokalen just nu, stämningen är uppsluppen och vänlig:

  • Det är ”görkul”, det är verkligen en kul stämning på Ria. Vi har ett kamratskap och gemenskap mellan gästerna. Det kan vara ett positivt ”fullt ös” här och det gör att man vill komma tillbaka.

Framtiden
Annica praktiserar hos Länkarna i Karlstad som alltiallo:

  • Jag städar och plockar mest. Jag trivs jättebra och hoppas få jobb här eller på något annat ställe i framtiden, avslutar Annica.

Text och foto: Daniel Ryderholm

Vi har träffat Annica Nilsson, 34 år som är drogfri sen tre månader, efter ett kort återfall. Hon besöker Hela Människan Ria Säffle tre gånger i veckan.

Publicerat av Hela Människan Onsdag 6 mars 2019