Karl-Erik Blom, volontär hos Hela Människan Ria Falun.
Hela Människans Ria Faluns Riastuga ligger på Kristinegatan 17.
Hela Människans Ria Faluns Riastuga ligger på Kristinegatan 17.
Riastugans serveringslokal.
Besökare får ofta ta del av överbliven mat. Denna gång fanns det frallor och hårt bröd.

Som volontär får man göra nytta och ha roligt!

Volontären Karl-Erik Blom, 68 år (Kalle) hjälper till med olika sysslor två dagar i veckan hos Riastugan i Falun:

  • Jag har varit volontär i cirka tre år. Jag hittade hit genom att Katolska kyrkan som jag är engagerad i, är en av huvudmännen för Hela Människan Ria Falun. Vi liksom de andra huvudmännen ansvarar för serveringen under helgerna. När vi i kyrkan hade haft vår schemalagda helg, så stanna jag kvar, så att säga!

Kalle hjälper till med disken och andra arbetsuppgifter som finns under serveringen. Han samtalar också med gäster som besöker Riastugan:

  • Det bästa med att vara volontär här är att man får göra nytta, det är roligt och man lär sig saker. Jag har också lärt mig mycket om socialt arbete genom föreståndare Ulf Linde och medarbetaren Lena Sydh.

I sitt yrkesverksamma liv var han skogsmätare, han har också varit scoutledare.

  • Jag har en gedigen föreningsbakgrund!

Kalle är också med i Hela Människan Ria Faluns styrelse, där han sitter som vice ordförande.

Text och foto: Daniel Ryderholm