Pressmeddelande: Karlstads kyrkliga stadsmission är nu en del av Hela Människans sociala arbete!

Pressrelease 2018-11-08

 

Karlstads kyrkliga stadsmission är nu en del av Hela Människans sociala arbete!

 

Den 5 november 2018 slöts ett samverkansavtal mellan Hela Människan Sverige och Karlstads kyrkliga stadsmission. Det innebär att stadsmissionen nu tillhör de drygt 70 lokala verksamheter som utgör Hela Människan.

 

  • Vi är oerhört glada för att Karlstads kyrkliga stadsmission har valt att tillhöra Hela Människan. Vi tror att vårt breda utbud av utbildningar och stöd är en pusselbit, men framförallt tror jag att vi kan lära av varandra. Vi är imponerade av verksamheten och inte minst vill jag lyfta fram deras framgångsrika arbete med att rekrytera och utbilda volontärer, säger Hela Människans generalsekreterare Mia Nilson.

Grunden i Karlstads kyrkliga stadsmissions verksamhet är caféet dit cirka 30-45 besökare kommer dagligen. Här finns möjlighet till mat, dusch, tvätt, gemenskap och medmänsklig kontakt och värme.

 

  • Vi är glada att nu tillhöra Hela Människan. Det ska bli berikande att arbeta mot social utsatthet tillsammans med över 70 andra Hela Människan verksamheter i landet, från Boden i Norr till Malmö i söder, säger Karlstads kyrkliga stadsmissions ordförande Lars Söderberg.

Sedan tidigare finns även verksamheten Hela Människan Ria Karlstad, det blir därmed två självständiga Hela Människan verksamheter i Karlstad.

 

  • Vi välkomnar Karlstads kyrkliga stadsmission in i Hela Människan-familjen. Vi har under årens lopp samarbetat mycket med stadsmissionen och vi ser fram emot att utveckla det ännu mer, säger Hela Människan Ria Karlstads verksamhetschef Tage Pettersson.

Karlstads kyrkliga stadsmission driver sedan 1970 en social verksamhet riktad till människor som lever i utsatta livssituationer. Inom verksamheten finns ett öppet café och secondhandbutiken Gengåvan.

 

Läs mer om Karlstads kyrkliga stadsmission på: www.karlstadskyrkligastadsmission.se/

Läs mer om Hela Människan på: www.helamanniskan.se/

Pressbilder och logotyper, se: http://helamanniskan.se/karlstads-kyrkliga-stadsmission/


Kontaktpersoner:

Lars Söderberg, ordförande Karlstads kyrkliga stadsmission, tel. 054-14 19 12 & 076-840 46 12
lars.soderberg@svenskakyrkan.se

Mia Nilson, generalsekreterare Hela Människan, tel. 079-073 90 61,
mia.nilson@helamanniskan.se


Daniel Ryderholm, informatör Hela Människan, tel. 076-775 90 66
daniel.ryderholm@helamanniskan.se