Gästen Pelle
Vardagsrummet på Riagården i Karlskoga
Riagården i Karlskoga.
Köket i Karlskoga.

Gästen Pelle är en flitig besökare på Riagården i Karlskoga

En av gästerna på Riagården i Karlskoga är Pelle som är 73 år.

Han bor i Karlskoga och har två barn och två barnbarn samt ett barnbarnsbarn. Han har varit en flitig besökare och har gått på Ria i 8-10 år:
– Jag har varit nykter i cirka fem år. Tidigare söp jag varje dag. Jag inledde min missbrukarbana i unga år, redan när jag var 13-14 år.

När Pelle bestämde sig för att bli nykter fanns ingen utväg:
– Jag var helt nedbruten, det fanns inget att välja på!

Han fick plats på ett behandlingshem och gick med i Länkarna* och fortsatte att komma till Riagården. Idag är besöket på Riagården en del i hans dagliga rutin. Han tycker att det bästa med Hela Människan Karlskoga Degerfors är bemötandet han får som gäst:
– De ställer alltid upp också. Sen uppskattar jag rutinen att komma hit varje dag och få ta del av gemenskapen och sällskapet här.

Text och foto: Daniel Ryderholm

*Länkarna, eller rättare sagt Rikslänkarna är en ideell frivilligorganisation som är partipolitisk och religiöst obunden, den står öppen för alla som vill göra ett ärligt försök att komma i från sitt missbruk.