Kerstin Carlsson, 82 år
Kerstin Carlsson, 82 lagar dagens lunch
Dagens lunch
Dagens lunch
Fasaden från gården
Fasaden från Kyrkogatan

Kerstin Carlsson, 82 år

En av Hela Människan Ria Mjölbys trotjänare är Kerstin Carlsson, 82 år som har varit volontär från och till på Ria de senaste 12 åren.

Jag har arbetat i vården hela mitt arbetsliv. När jag gick i pension ville jag inte bara sitta hemma och lösa korsord, utan göra något mer handfast. Jag gick förbi Ria och frågade om de ville ha lite bröd? Då bad de mig att baka hålkakor, något som besökarna önskade.

Efter en tid frågade dåvarande föreståndaren om inte Kerstin ville komma in och laga lunch på tisdagar och torsdagar.

– Jag sa att jag gärna gör det, men då hinner jag inte med hålkakorna och det accepterade de, säger Kerstin med glimten i ögat. – Och jag är fortfarande kvar!

Varje tisdag och torsdag kommer Kerstin klockan 07.30 och drar igång med lunchförberedelserna och hon är kvar till ungefär klockan 12.00 när lunchen serveras. Ibland sitter hon kvar och pratar med gästerna och personalen.

– Det är ett sådant glatt medarbetargäng här. Sen tycker jag gästerna är så himla härliga. De är otroligt tacksamma och jag känner verkligen att de älskar Ria och det arbete vi gör här. Som en bonus har jag fått många personer som hälsar på mig när jag är på stan. Jag har egentligen aldrig varit med om något negativt under mina 12 år, alla jag har mött har verkligen uppskattat mig och Ria.

– Nyligen kom en kvinna förbi och undrade om hon kunde göra något för Ria, vi bad henne att baka hålkakor. Det är fantastiskt att se den givmildhet som finns här i Mjölby. Jag hoppas att fler vill vara volontärer, vi söker fler nattvolontärer till härbärget också!

Text och foto: Daniel Ryderholm