Verksamhetschef Arvid Lundtoft.

Pressmeddelande – Återbruket i Kristinehamn lanserar en remake-hemsida!

Hela Människan Kristinehamns verksamhet Återbruket har funnits sedan 2016 i liten skala, men från och tisdag 13 november lanseras en hemsida helt dedikerad till alla som älskar remake, sömnad och secondhandsaker!

Kristinehamn – Pressrelease 2018-11-13

Återbruket drivs som ett socialt företag med målet att medarbetarna ska komma tillbaka till eller närma sig reguljära arbetsmarknaden. I verksamheten finns stöd, utbildning och utmaningar i specifika yrken, främst inom trä- och sömnadsarbeten.

  • Vi har fem anställda och tolv praktikanter som genom Återbruket får en andra chans att finna sin egen väg in på arbetsmarknaden. Vi är glada att kunna erbjuda så pass många olika arbetsuppgifter i och med vår remake. Här finns bland annat möjlighet till vävning, sömnad och träsnideri, berättar verksamhetschef Arvid Lundtoft.

För kunder som älskar prylar men tänker på miljö och hållbarhet finns mängder av remake-produkter i form av möbler och textilier, möjlighet till restaurering av möbler och nytillverkning av utemöbler. Dessutom finns en välsorterad secondhandbutik. Senaste tillskottet till Återbruket är skräddartjänster:

  • Vi satsar även hårt på våra skräddartjänster och har sedan en tid tillbaka en skräddare anställd. Vi kan erbjuda konkurrenskraftigt pris på allt från att byta ett blixtlås till att sy om en kjol, avslutar Arvid Lundtoft.

Hemsidesadressen till den nya hemsidan är:

www.helamanniskan.se/aterbruket/

För logotyper och foton:
http://helamanniskan.se/aterbruket/pressbilder-logotyp/

Kontakt:
Verksamhetschef
Arvid Lundtoft
Telefon: 070-525 98 96
E-post: arvid.lundtoft@helamanniskan.se

Mer om Hela Människan
Hela Människan tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv.

Vi arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring.

På cirka 70 platser erbjuds bland annat öppna caféer, arbetsträning, härbärgen och andra boenden samt annan form av stödverksamhet. Våra lokala enheter arbetar utifrån lokala behov. På många platser bedriver den lokala enheten riktat arbete mot exempelvis barn, unga, familjer, frigivna och våldsutsatta kvinnor.

I Kristinehamn är sju kyrkor huvudmän för verksamheten.

Läs mer om Hela Människan Kristinehamn på www.helamanniskan.se/kristinehamn