Vi sådde ett frö och nu har det blommat ut.

Från tidigt missbruk, till volontär, till anställd. Michel har sedan våren 2011 varit en del i vår verksamhet. Först som besökare med ett alkoholmissbruk som 18-åring. Sedan som volontär och sedan som anställd hos oss med stöd från arbetsförmedlingen sedan oktober 2018. Michel utförde ett fint arbete hos oss under några år.

Våren 2011 klev Michel in hos oss i vår dåvarande lokal på Östra Kyrkogatan med en önskan om att få hjälp ifrån någon vuxen med att bli kvitt sitt missbruk för att kunna ta körkort. Redan efter första mötet med Michel så var arbetet igång, det tog sin tid med att bli helt nykter, men efter en hel del möten med oss var Michel nykter och kunde börja övningsköra. Arbetet slutade inte där, vi fortsatte jobba med Michels nykterhet och så småningom hade en tids nykterhet passerat. Vi erbjöd då Michel möjligheten att få vara volontär hos oss. Michel hakade på och blev volontär 2013. Han blev vår yngsta volontär i gänget och jobbade på och var med i verksamheten och höll den öppen, ihop med våra andra volontärer. Åren har passerat och under 2018 var Michel anställd hos oss, med sin erfarenhet med missbruk, och med sin erfarenhet som äldre ungdom blivit en stor tillgång i vårt arbete och den nya inriktning som vi tog oss an.

Det frö vi på Hela Människan sådde hos Michel 2011 när han behövde få hjälp blommade sedan ut som anställd. Denna livshistoria påminner oss och vad vi hoppas även andra vuxna i samhället att förstå hur viktigt det är att lyssna på de ungas berättelse och att ta dem på allvar när dem ber om hjälp.