Nyheter


Volontärsatsning inom Hela Människan

Hela Människan har fått bidrag från MUCF för att genomföra en volontärsatsning under hösten 2020 och därmed har ett 30-tal av våra enheter nu fått möjlighet att anställa en volontärsamordnare för att stärka upp och utveckla volontärskapet inom den lokala verksamheten.

Här vill vi skämma bort våra gäster!

Hos Hela Människan i Gävle möts människor i olika socialt utsatta situationer av ett fint dukat bord, hårklippning, hjälp med tvätt och kläder. Vid sidan av detta finns bland annat samtalsmöjligheter och utflykter. Målet är att bidra till att gästerna ta sig ur sin utsatta situation genom att skämma bort gästerna så mycket det går och erbjuda annan stöttning.

Diakonifokus 2020-2021

Under förra vecka släppte Sveriges kristna råd, SKR, materialet för Diakonifokus 2020-2021 där temat är ensamhet. Coronavirsuets spridning och därmed isoleringen av många och då framförallt äldre gör materialet högaktuellt.

Invigning av snickeriet i Oskarshamn!

Nu är det efterlängtade snickeriet i Oskarshamn igång efter omfattande upprustning och inköp av maskiner för snickeritillverkning. Den 26 februari 2020 invigdes verksamheten med pompa och ståt. Vid full bemanning är snickeriet tänkt att bemannas av sju heltidstjänster (eller fler på deltid). Fokus är att få kontakt med ungdomar som är eller har varit på glid.

Hela Människan 100 år! 

Den 16 mars 1920 lades första byggstenen för den organisation som sedan i slutet av 1900-talet heter Hela Människan*. Idag finns vi på drygt 60 platser i Sverige och verksamhet som bedrivs är mångfacetterad och anpassad utifrån lokala behov.