Stöd vårt arbete i Malmö
Ditt bidrag behövs!Kontakt
Hela Människan Malmö
Poststugan 78
211 65 Malmö
Telefon: 040-6323521
E-post: infomalmo@helamanniskan.se
Här hittar du fler kontaktuppgifter
Bitr. verksamhetschef
Ellen Samuelsson
Telefon: 0760-36 25 54
E-post: ellen.samuelsson@helamanniskans.se
Noomi
Verksamhetsledare Josefina Zadig
Telefon: 0761-76 43 57
E-post: josefina.zadig@helamanniskan.se
noomi@helamanniskan.se
ThaiWISE / Nuad Thai Nordic Center
Verksamhetsledare Panadda Changmanee
Telefon: 0760-35 32 78
E-post: panadda.changmanee@helamanniskan.se
Klädhjälpen
Monika Jensen
Telefon: 0760-214938
E-post: monika.jensen@helamanniskan.se
Öppen Kyrka
Rebecka Olsson
Telefon: 0735-18 06 04
E-post: rebecka.olsson@betaniakyrkan.com
Vad vi gör
Hela Människan arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring.
Läs mer
Noomi
Noomi är en verksamhet i Malmö som erbjuder stödinsatser för personer som utnyttjats i människohandel för sexuella ändamål eller prostitution. Noomi driver ett skyddat boende samt uppsökande och utåtriktat arbete.
Skyddat boende
Noomis boende erbjuder en varm och välkomnande miljö för personer som behöver stöd och skydd från otrygga förhållanden. Under boendetiden erbjuds psykosocialt stöd och stöd i myndighetskontakter och framtidsplanering.
Uppsökande och utåtriktat arbete
Noomi bedriver uppsökande arbete på internet för att erbjuda stödinsatser till personer som är aktiva i sexhandel. Även personer som har tidigare erfarenhet av att sälja sex, eller som har utnyttjats i människohandel erbjuds olika former av stöd. De anställda kan exempelvis finnas med om personen vill söka asyl eller göra en polisanmälan eller ge stöd om någon behöver återvända till sitt hemland. I det uppsökande arbetet ingår även att göra regelbundna besök på lokala massagesalonger.
Noomi arbetar också med kunskapsspridning om människohandel och prostitution, exempelvis genom föreläsningar.
Behöver du eller vet du någon som behöver hjälp? Kontakta oss!
Telefon: 040-632 35 21
E-post: noomi@helamanniskan.se
För mer information besök Noomis hemsida:
ThaiWISE
ThaiWISE är ett nav som kopplar samman thailändska kvinnor med det bredare svenska samhället, informerar dem om deras rättigheter och de tjänster som finns tillgängliga för dem, och ger vägledning och utbildning som hjälper dem att arbeta och leva i Sverige. ThaiWISE bygger arbetet på fyra grundläggande pelare:
Förebyggande
ThaiWISE arbetar nära den svenska ambassaden i Thailand för att minska riskerna för thailändska kvinnor som planerar att emigrera till Sverige. Dessutom samarbetar vi med Malmö stad för att tillhandahålla en samhällsorienteringskurs specifikt för thailändare.iga workshop, 2021
Skydd
Vi skapar ett skyddsnät för kvinnor som riskerar att utsättas för exploatering eller övergrepp. ThaiWISE Callcenter ger information, rådgivning och vägledning till thailändare i nöd. Mer än 95 % av de som ringer är kvinnor, och många av dem är offer för våld i hemmet. Våra kulturella och språkliga kunskaper gör att vi kan bygga förtroende och kommunicera enkelt.
Professionalism
Vi höjer standarden för Nuad Thai (traditionell thaimassage) i Sverige. Som exempel erbjuder ThaiWISE företagsutbildning för nystartade företag, individuell affärscoachning och officiell certifiering. Vårt certifieringsprogram ger företagare den information de behöver för att följa svenska lagar och regler. Kunder till en certifierad salong kan vara säkra på att salongens anställda behandlas rättvist och får korrekt utbildning i Nuad Thai.
Policy och påverkansarbete
Vi samarbetar med utbildningsinstitutioner för att bedriva forskning om frågor som påverkar thailändare som bor i Sverige. Vi kommunicerar också med beslutsfattare och ökar medvetenheten om de problem som utsatta befolkningsgrupper står inför.
Behöver du eller vet du någon som behöver hjälp? Kontakta ThaiWISE Callcenter
Telefon: 076-0353278
E-post: contact@thaiwise.se
För mer information besök ThaiWISE hemsidor:
Sawa Tillsammans
Sawa Tillsammans verksamhet är under 2024 satt på paus. Verksamheten har arbetat med att främja integration och skapa möten mellan människor som är nya i Sverige och människor som har bott här länge för ett ömsesidigt lärande. Tidigare genomförda projekt är bl.a. Steg för Steg – samhällsorientering på arabiska i samarbete med Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Malmö stad och Omvänt mentorskap.
Omvänt mentorskap
I augusti 2022 startade pilotprojektet Omvänt Mentorskap DUO-modellen (OMDU). I projektet har utrikes födda mammor utbildats till mentorer och därefter träffat adepter, ledare från olika sektorer i samhället, för en serie samtal.
Omvänt mentorskap är en metod för att motverka stereotypa föreställningar om grupper av utrikes födda kvinnor i majoritetssamhället och att främja jämställdhet, jämlikhet och integration som en ömsesidig process.
Fyra organisationer har deltagit i projektet: Hela Människan i Malmö, Hela Människan Huddinge – Botkyrka – Salem, IKF Malmö – Internationella Kvinnoföreningen och Spånga IOGT (tidigare Spånga Blåband). Projektet har finansierats av Jämställdhetsmyndigheten.
För mer information besök Sawas hemsida:
Nav
Nav är andlig vård inom kriminalvården, Nav-anställda är pastorer, diakoner, präster och imamer som ger de själavård till de intagna inom Kriminalvården genom personliga samtal, gudstjänster och samtalsgrupper. Nav (som står för Nämnden för andlig vård) är ett samarbete mellan Kriminalvården, Sveriges kristna råd och lokala församlingar. I nuläget finns ca 180 själavårdare fördelade på samtliga anstalter och häkten runt om i Sverige.
Föreningens Nav-anställda diakon arbetar på anstalten i Ystad. Ystad är en anstalt med enbart kvinnliga intagna med 65 platser. I sitt arbete möter den Nav-anställda frihetsberövade kvinnor för samtal och själavård. Det är viktiga samtal, där den intagne får möjlighet att reflektera över oro och skuld, men också över framtiden och hoppet. Alla intagna får erbjudande om samtal och många, oberoende av religion eller tro, tackar ja. Hur själavården konkret ser ut växlar mycket, beroende på den enskildes behov.
Du kan läsa mer om det nationella Nav-arbetet på Sveriges kristna råds hemsida:
Församlingsnära verksamheter
Hela Människan i Malmö vill vara en resurs för de församlingar som är föreningens huvudmän i deras sociala och diakonala arbete och gemensamt utveckla verksamheter där båda parter har en viktig roll. Föreningen har dialog med församlingarna, delar erfarenheter och nätverk samt ansöker om ekonomiska medel för olika initiativ.
Klädhjälpen
Klädhjälpen finns i Europaportens lokaler, Stadiongatan 25A, och drivs av Malmö Pingstförsamling i samarbete med Hela Människan i Malmö. Hit kan behövande komma för att hämta kläder, husgeråd och mat. Klädhjälpen är organiserad som en second hand, med skillnaden att det som delas ut är gratis. Volontärer på Klädhjälpen samlar in kläder, leksaker och annat från privatpersoner och företag.
Har du kläder, leksaker eller husgeråd att skänka? Representerar du ett företag som vill samverka? Kontakta Monika Jensen på:
Telefon: 0760-214938
E-post: monika.jensen@helamanniskan.se
Kyrkvärme
Kyrkvärme är en caféverksamhet med låga trösklar där alla kan känna sig hemma. Mötesplatsen drivs av Betaniakyrkan, i samverkan med Hela Människan i Malmö. Varje vecka bjuds människor in för fika, gemenskap och andakt. Kyrkvärme vänder sig till människor som lever i utsatta livssituationer, som sjukpensionärer, människor i aktivt missbruk och/eller psykisk skörhet.
Från Betaniakyrkan utgår även stadsvandringar. Varje vecka går ett uppsökande team ut med kaffe och smörgås till olika delar av centrala Malmö med syfte att sprida värme och omtanke. Varje sommar anordnas en fisketur tillsammans med de personer vi lärt känna i det uppsökande arbetet. Ett team besöker även Kirsebergsgården, ett kommunalt boende för äldre personer i aktivt missbruk som drivs av Malmö Stad. I samband med besöken bjuds det på fika, andakt och sång.
Vill du delta eller veta mer? Kontakta Rebecka Olsson på:
Telefon: 0735-18 06 04
E-post: rebecka.olsson@betaniakyrkan.com
Stöd oss
Det finns många sätt att stötta vår organisation. Skänk saker, ge en gåva eller stöd oss med din tid och var volontär hos oss. Är du del av ett företag som vill stötta vår organisation finns möjlighet att bli sponsor.
Med din gåva blir du en viktig del av Hela Människans sociala arbete. Med din hjälp erbjuder vi stöd och gemenskap lokalt i Malmö.
Swish: 123 009 39 55
Bankgiro: 204-1218
Huvudmän och styrelse
Hela Människan är kyrkornas gemensamma sociala arbete och vi tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv.
Vi arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring.
Våra huvudmän är
- Svenska kyrkan, Malmö Pastorat
- Betania Missionsförening (ESF)
- Malmö Pingstförsamling
- Centrumkyrkan Malmö (Pingst FFS)
- Stadionkyrkan (Equmeniakyrkan)
- Equmeniakyrkan på Limhamn, Wesleykyrkan
- Hyllie Park Kyrkan (EFK)
- Immanuelskyrkan (EFK)
- Korskyrkan (EFK)
- C3 Church Malmö
Läs mer
Styrelse
Ordförande
Per Eriksson Hyllie Park Kyrkan
Ledamöter
Johan Pernryd Hyllie Park Kyrkan
Ninni Smedberg Svenska kyrkan
Ina Nissen Svenska kyrkan
Elisabet Modig Stadionkyrkan
Thomas Henning Malmö Pingstförsamling
Charlotte Quiroz Immanuelskyrkan
Samar Rygg Malmö C3 Church