Vill du vara med och utveckla vårt sociala arbete?


Vi söker dig som har en vilja att arbeta i en lokal idéburen organisation, knuten till kyrkorna, där du får arbeta konkret och direkt med målgruppen tillsammans med flera kollegor med olika professioner. Du har erfarenhet av arbete för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer.

Du kommer arbeta nära våra huvudmän, de lokala kyrkorna, samt andra organisationer, myndigheter och företag. I tjänsten är du med och utvecklar detta samarbete.

Du har god förmåga att lära ut, instruera och motivera. Du är självgående och engagerad, har en positiv ingång och ser möjligheter istället för problem. Du tycker om att samarbeta, har tålamod, humor och stresstålighet. Du uppskattar att arbeta i en organisation som är i ett sammanhang med ständig förändring.

Du ska ha intresse av några av följande utvecklingsområden:

A. Öppna mötesplatser för olika målgrupper
B. Vårt arbete med matbank och matdistribution
C. Anhörig- och familjearbete
D. Uppsökande arbete
E. Arbete med personer som har olika funktionsvariationer och psykisk ohälsa

Om du utöver dessa fem punkter har en punkt till som du brinner för och vill bidra med in i vår organisation, beskriv det i ansökan och markera det som punkt F.

Du kan…

…vara en person med adekvat högskoleutbildning ex. diakon, beteendevetare mm

…ha erfarenhet från kyrklig verksamhet både i arbete och som volontär/ideell

…ha skaffat dig erfarenhetsbaserad vardagskunskap inom utvecklingsområdena

…vara en entreprenörssjäl som vill se utveckling av verksamheter och aktivt söker nya utmaningar för organisationen


Om Hela Människan

Hela Människan är en resurs för kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi arbetar aktivt med stöd till enskilda och familjer genom t.ex. familjeläger och utflykter. Vi verkar i en mångkulturell miljö där arbetet med integration och inkludering i vårt samhälle är viktiga delar. Vi bedriver arbetsinriktad rehabilitering och sociala företag. Vi erbjuder en mötesplats för personer i hemlöshet, aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa.

I hela organisationen arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt. Liksom vår värdegrund är Känslan Av SAMmanhang (KASAM) något vi vill ska prägla vårt arbete.

Vår strategi är enkel. Vi ser till HELA människan i vårt arbete. Vi behöver bara veta vad den vi möter VILL och KAN för att TILLSAMMANS med den hitta rätt strategier.

Du kan läsa mer om oss på här på vår hemsida och i vår verksamhetsberättelse.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en visstidsanställning på 12 månader med möjlighet till övergång till tillsvidareanställning. Tjänsten är på 100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Vi har kollektivavtal.

Vi erbjuder dig egen utveckling och delaktighet med stor möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar dig kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Ansökan

Ansökan med levnadsbeskrivning, CV och referenser skickas via e-post till hbs-ansokan@helamanniskan.se. Ange där vilka utvecklingsområden av A-F som du känner mest för och helst vill arbeta med, gradera dem från 1-6.

Din ansökan ska vara hos oss senast 20 november via e-post.

Då kan du kontakta, Lauretta Gfrörer (personalansvarig), 08 534 709 42 eller Mats Wåhleman (verksamhetschef), 08 534 709 41. Om du vill veta mer om vårt sociala arbete kan du kontakta Carl-Johan Rapp Freed 08 534 709 45.