Matsvinn blir matvinn


Sedan flera år tillbaka  hämtar Hela Människan mat hos olika livsmedelsbutiker som går till våra målgrupper genom bland annat olika kyrkor samt till den öppna mötesplasten Riagården. Alla butiker har ett svinn och här får de möjligheten att göra något bra av maten som annars skulle ha slängts. Matsvinn blir matvinn! Till hösten hoppas vi kunna öppna en matbutik med låga priser där de med en tuff ekonomisk situation kan bli medlemmar (p g a den rådande coronapandemin är projektets tidplan förändrat).

Om Hela Människans nya matbutik
De som har en tuff ekonomisk situation och kanske lever på försörjningsstöd, har dålig pension mm kommer kunna bli medlemmar och då få köpa till ett ännu lägre pris. Hela Människan vill ge de som har det tufft, en ekonomisk möjlighet att köpa bra mat till låga priser och i vissa fall även få en matkasse genom diakonerna. Alla kommer dock att få handla. Vem du än är och vilka orsaker du än gör det av.
Eventuellt överskott från matbutiken går till Hela Människans lokala sociala arbete.

Öppnar i Tumba
Den nuvarande sorteringen till secondhandbutikerna kommer att flytta till nya och större lokaler i Tullinge. Istället kommer mataffären att ta plats inne i nuvarande secondhandbutiken i Tumba på en yta av ca 100 kvadratmeter.

Visionen är att ha ett brett sortiment av basvaror, men det kommer vara beroende på vad livsmedelsbutikerna och leverantörerna skänker till Hela Människan. Matbutiken kommer att öppna under våren.

Vill du bidra till den nya matbutiken?
Med sponsring, kunskap eller livsmedel?
Kontakta Fredrik Lidsell, 070- 73 709 49,
fredrik.lidsell@helamanniskan.se