Jul i gemenskap

På julafton är det ”Jul i gemenskap”, tre timmar med julmat, julgodis, julmusik och julkrubba för stora och små i Tumba kyrka.

På julafton klockan ett öppnas dörrarna till  Tumba kyrka för jul i gemenskap för dem som firar jul på egen hand eller kanske inte alls. Det är för åttonde året som det öppna julaftonsfirandet ordnas i Botkyrka. Och det är många som kommer.
– Många varken vill eller kan fira julafton på egen hand eller traditionellt med den närmaste kretsen. Då får ”Jul i gemenskap” med människor från alla möjliga bakgrunder vara en utökad släktgemenskap eller vänkrets på julaftonseftermiddagen, säger Carl-Johan Freed. Han är ansvarig för social verksamhet på Hela Människan som tillsammans med Botkyrka församling står bakom firandet med stöd av kyrkor i närområdena samt volontärer.

– Det börjar ca 12.30 med drop-in och glögg. Sedan blir det samling vid krubban innan julbord, ringdans runt granen och julfika, avslutar Carl-Johan.

 Program
12.30: Drop-in med glögg. God jul och välkommen!
13.00: Julbön i kyrksalen. Information
13:30: Julbord med gemenskap
14:30: ca Dans kring granen, lekar
15:00: ca Julfika, julsånger
16:00: Avslut. Tips om fortsatt julfirande!

Alla är välkomna!
Du som känner att detta firande är något för dig, är välkommen att anmäla dig/er till
Carl-Johan Rapp Freed, 08-534 709 45 eller carl-johan.freed@helamanniskan.se.
Det går också bra att besöka Hela Människan på Gröndalsvägen 20b i Tumba.
Vi behöver som vanligt volontärer och skänkt mat och julgodis. Man kan också skänka en frivillig gåva på plats eller via Swish 123 526 206: ”JIG”.

Tips på liknande samlingar:
För de som är kvar i Salem på julafton väntar grötlunch och gemenskap kl.12.00 i Säby kyrka. Och för den som söker gemenskap i Huddinge sker ”En annan dags jul”-firande på annandagen i Södertörnkyrkan kl. 13.00-16.00.