Corona


Hur hanterar Hela Människan Coronaviruset?

Uppdaterat 2020-04-02, kl. 12.15

Många av våra lokala verksamheter besöks av människor i olika utsatta livssituationer, det kan handla om människor i hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa med mera.

Hela Människans lokala verksamheter är autonoma och bestämmer alltså själva om eventuell stängning/restriktioner. I dagsläget håller nästan alla verksamheter öppna som vanligt, men man följer rekommendationer från myndigheter, så detta kan komma att ändras.

I och med bordsserveringsdirektivet har våra verksamheter som serverar frukost och lunch glesat bord och gjort andra insatser för att ta bort köbildning. Vissa serverar utomhus när lokalen är för trång.

Är du sjuk eller har symptom – stanna hemma!
Folkhälsomyndigheten uppmanar därför alla med symtom från luftvägarna, även milda symtom, att avstå från sociala kontakter och inte vistas i miljöer där man riskerar att smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Om någon gäst eller medarbetare insjuknar i den lokal som Hela Människan bedriver sin verksamhet i, finns en handlingsplan för hur man hanterar detta. Handlingsplanen går i stora drag ut på att isolera den sjuke gästen i ett enskilt rum och kontakta sjukvården om behov finns. Insjuknar en anställd isoleras denne i enskilt rum eller om möjligt sänds hem.

Via denna sida på vår hemsida kan du se Hela Människans eventuella åtgärder.

Vi uppdaterar när vi har ny information. 

Aktuellt

Just nu håller de flesta verksamheter öppet som vanligt. Några verksamheter har stängt eller begränsad service. För detaljer se, respektive verksamhets hemsida/Facebooksida, där du får aktuell information.

Kontrollera öppethållande även om verksamheten du vill besöka inte finns på listan nedan. 

Gäller tillsvidare: 

Hela Människan Ria Karlstad – Stängt, men de lämnar ut matlådor till de besökare som är i behov av det.

Hela Människan Huddinge – Botkyrka – Salem – Har blivit tvungna att förskjuta vissa föreläsningar till hösten.

Hela Människan Malmö – Gör ett uppehåll i den uppsökande verksamheten.

Hela Människan Eslöv – Uppehåll i föreläsningar och caféet.

Hela Människan Helsingborg – Serverar frukost, men stänger lokalen vid lunchen. Dock delas matlådor ut.

Hela Människan Ria Partille har själva lokalen stängd men serverar korv med bröd utomhus istället.

Hela Människan Ria Borlänge – Serverar mat och kaffe utomhus.

Hela Människan Riastugan Falun – Servering utomhus

Hela Människans second hand i Norrköping – Tar dag för dag, stängt vissa dagar om bemanning ej räcker till.

Hela Människan Kristinehamn – Stängt lördagar april ut.

Hela Människan Jönköping – Håller alla delar öppet utom just den öppna verksamheten (café), men de delar ut mat istället.

Hela Människan Gävle – Öppna verksamheten stängt på helger

Hela Människan Säffle – Stängt tillsvidare, pga av sjukdom.

Hela Människan Grums – Stänger öppet hus på tisdagskvällar just nu. Erbjuder promenader och en stunds samvaro utomhus om vädret tillåter istället.

Skellefteå Stadsmission – Mötesplatsen är stängd och de kommer  övergå till att sälja matlådor till besökarna. Även frukostserveringen kommer att se via ”matlådor”.

Flera verksamheter kan ha inskränkningar och stängningar, vänligen kontrollera med respektive verksamhet innan du besöker dem. Se nedan: