Leva – inte bara överleva


Ett handledningsmaterial för ledare som vill arbeta med vuxna som har levt eller lever i en familj eller i en miljö med negativt livsmönster till exempel missbruk, psykisk ohälsa eller kriminalitet

En mycket stor grupp av vuxna i vårt samhälle har med sig erfarenheter av att har levt eller lever i familj eller i en miljö med ett negativt livsmönster. De erfarenheterna påverkar deras liv idag.

Leva – inte bara överleva är ett pedagogiskt handledarmaterial som vänder sig till ledare som vill starta stödgrupper. Under två dagar arbetar vi med handledarmaterialet genom att prova övningar, lyssna på föreläsningar och samtala. Materialet vänder sig till ledare som vill arbeta med vuxna som har levt eller lever i en familj eller i en miljö med negativt livsmönster t.ex. missbruk, psykisk ohälsa eller kriminalitet.

För vem?
En förutsättning att delta i utbildningen är kunskap om och erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom Hela Människan, kyrkor och
församlingar, men också till dig som arbetar inom kommun, landsting och organisationer/föreningar med inriktning på målgruppen.

Du bör också ha utbildning i och erfarenhet av att leda grupper. Vi rekommenderar att du har egen handledning när du ska leda en kurs (stödgrupp).

Utbildningsledare: Marie Zingmark Huld och Lisbet Flank

Kontakt
Telefon 08-691 06 64 (Lisbet Flank)
e-post: lisbet.flank@helamanniskan.se


Leva - inte bara överleva, Örebro 21-22 februari 2018

Info


Förnamn(*)

Efternamn (*)

Personnummer (*)

Telefon (*)

Din epost (*)

Bekräfta epost (*)

Gatuadress (*)

Ort(*)

Postnummer (*)

Faktureringsadress


Organisation/Företag(*)

Adress(*)

Postnummer (*)

Ort(*)

Mat


Allergier(*)

 Ingen allergi Laktos Nötter Gluten Stenfrukter Vegetarian Vegan

Övriga allergier, beskriv noga

Övrigt som vi behöver veta, beskriv noga


 Jag har läst och godkänner anmälningsvilkoren.

Läs anmälningsvilkoren