Fördjupad utbildning för hemsidesadministratörer med fokus på bild och text – Stockholm 29 maj 2018


En endagarsutbildning i Hela Människans WordPress lösning för hemsidesadministratörer. För att gå denna utbildning måste du ha gått Hela Människans grundutbildning för hemsidesadministratörer eller vara en van användare av WordPress. Du behöver inte vara van användare av fotoredigeringsprogram och andra program.

OBS! max 10 deltagare – först till kvarn!

Välkommen på fortsättnings utbildning i WordPress och den lösning som Hela Människan har för lokala verksamheter. Utbildningen är kostnadsfri.

Vi kommer arbeta i WordPress och fotoredigeringsprogram och i andra program som är relevanta för att ha en väl uppdaterad hemsida med fina bilder. Du behöver också ha en smartphone som kan ta och sända bilder till exempelvis en e-postadress.

Vad ska du ha med dig till utbildningen?
– En Smartphone med fotomöjligheter (Vill du istället använda exempelvis en vanlig systemkamera, se till att ta med sladdar, etc för att kunna föra över till en dator med USB ingång).
– Tag gärna med ett usb-minne med texter som ni vill lägga in (word) och bilder som JPG filer (ej inklistrade i word eller liknande). Se mer info nedan om bilder.

Se till att du innan utbildningen är administratör för din lokala enhets hemsida, då det inte finns möjlighet att fixa detta på plats. Kontakta någon av kursledarna för att få administratörsrättigheter om du inte redan har det.

Arbeta direkt i er hemsida
Ni kommer arbeta i era respektive hemsidor, för er som är fler från en och samma enhet får ni utse en av er som arbetar i den riktiga hemsidan, de övriga får arbeta i en mall-hemsida eftersom man inte kan vara flera som redigerar samtidigt. Ni kan internt bestämma om en och samma ska köra hela tiden i riktiga hemsidan eller om ni byts av.

Preliminärt kursprogram
– Vi kommer gå igenom några mer avancerade funktioner i WordPress.
– Vi kommer ha en kortare frågestund där ni har möjlighet att lyfta frågor, om Hela Människans WordPresslösning, som ni har fastnat i.
– Vi kommer gå igenom hur man redigerar foton för att de ska fungera i Hela Människans lösning. Vi kommer också gå igenom grunderna i fotografering och motiv samt hur man för över bilder från sin smartphone till hemsidan.
– Vi kommer också gå igenom vad man ska tänka på när man skriver en text, ett inlägg eller annan text för hemsidan.

Bilder
Mått och info kring bilder
Bilder ska ha en upplösning på 72 dpi (Men vill ni exempelvis ha en pressbild på er föreståndare för nedladdning, ska den ha en upplösning på 300 dpi)

  • Bild gåvogivande: Bredd 1220 x 610 pixlar
  • Bild på sidor: 780 x 420 pixlar

Kursledare: Jenniy Ekman Karlsson och Daniel Ryderholm


Fördjupningsutbildning i hemsidan - Stockholm 29 maj 2018

Info


Förnamn(*)

Efternamn (*)

Personnummer (*)

Telefon (*)

Din epost (*)

Bekräfta epost (*)

Gatuadress (*)

Ort(*)

Postnummer (*)

Faktureringsadress


Organisation/Företag(*)

Adress(*)

Postnummer (*)

Ort(*)

Mat


Allergier(*)

 Ingen allergi Laktos Nötter Gluten Stenfrukter Vegetarian Vegan

Övriga allergier, beskriv noga

Övrigt som vi behöver veta, beskriv noga


 Jag har läst och godkänner anmälningsvilkoren.

Läs anmälningsvilkoren